Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Roofvogelshows op de Kasteelruïne

Valkenburg Bezoek website

Roofvogelshows op de Kasteelruïne

Roofvogelshows op de Kasteelruïne Kasteelruïne, Daalhemerweg 27Valkenburg 043-8200040 Naar de website
Valken en de valkerij zijn, zo zegt de naam al, van oudsher verbonden met Valkenburg en zijn kasteel. Sinds de Middeleeuwen werden valken omwille van hun vernuftige vangtechniek voor de jacht gebruikt. Vanuit de streek werd de valkerij over heel Europa uitgedragen. 

Vandaag de dag is de fascinatie voor valken en andere roofvogels onverminderd groot. De hautaine rust die deze vogels uitstralen wekt ontzag bij eenieder. Contact met roofvogels is echter niet zo vanzelfsprekend. Roofvogels ontvluchten menselijke nabijheid, omdat zij mensen (terecht) als hun grootste vijand zien. 

Van de televisie kent iedereen echter wel de ontzagwekkende mystiek van de majestueus op de thermiek zwevende arenden, pijlsnelle achtervolgingen van haviken en in duikvlucht uit de wolken vallende valken. Om 13.00 uur en 15.00 uur vinden de roofvogelshows plaats op de Kasteelruïne. Data:

19 en 26 juli.
02, 09, 16 en 23 augustus.
18 en 25 oktober.

Overzicht

Prijs

Normale entree voor de Kasteelruïne. Volwassenen: € 7,50, jeugd: € 5,50.

Data 21-5-2020 t/m 25-10-2020
Contact
Kasteelruïne, Daalhemerweg 27, Valkenburg
043-8200040

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website