Programma 75 jaar bevrijding Gulpen-Wittem

Gulpen Bezoek website

Programma 75 jaar bevrijding Gulpen-Wittem

Programma 75 jaar bevrijding Gulpen-Wittem Diverse locatiesGulpen Naar de website
Programma
Mechelen, 08.45 uur:
Kranslegging bij de gedenkplaquette aan de Geulbrug, saluutschoten door schutterij Sint Sebastianus. Ook worden het Engelse en Nederlandse volkslied gespeeld.

Epen, 10.30 uur:
Muzikale ontvangst door Hoornblazersensemble St. Michael op het Patronaatsplein.

Slenaken, 11.15 uur:
Ontvangst en programma op Kerkplein.

Reijmerstok, 12.00 uur:
Ontvangst door fanfare Sint Franciscus en lunch in A Gen Inge.

Gulpen, 13.00 uur:
Ontvangst toertochtdeelnemers door schutterij Sint Hubertus Gilde en harmonie Sint Petrus bij de vijver. Aansluitend in optocht (Rijksweg/Markt/ Rosstraat) naar de tuin van het Brouwlokaal voor feestelijke ontvangst en een groepsfoto.

Gulpen ,14.05 uur:
Presentatie oorlogsdagboek Juffrouw Dalpke door Heemkundevereniging Galopia bij de Druppel en de plaquette in de Deken Schneidersstraat.

Nijswiller, 14.30 uur:
Muzikale ontvangst op het Kerkplein.

Eys, 15.15 uur:
Bloemenhulde bij het Verzetsmonument.

Eyserbos, 15.45 uur:
Waar nu de TV Antenne staat, was aan het einde van de oorlog een radarpost. De vader van twee gasten in de legertrucks bediende er het afweergeschut. Ook Henri Kissinger was er gelegerd. Hier is recent een gedenkplaat geplaatst voor een gesneuvelde Amerikaanse soldaat. 

Wijlre, 16.15 uur:
Bij de kazemat van kasteel Wijlre wordt bij het geluid van kamerschoten van schutterij Sint Maternus een plaquette onthuld. Aansluitend in optocht naar het Van Wachtendockplein.

Wijlre, 17.00 uur:
Aubade door harmonie Sint Gertrudis van Wijlre. Daarna vindt het laatste programmaonderdeel van de toertocht plaats in het Wielderhoes. Met onder andere optredens van mannenkoor Sint Caecilia Gulpen, harmonie Sint Gertrudis, Ghislaine Mommer en het aanbieden van het gedenkboek ‘Bevrijdingsdagen van Wijlre’

Bewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om bij het feestelijk programma rondom de doorkomst van de toertocht in de diverse kernen aanwezig te zijn.

Overzicht

Data
2019
september 14
Contact
Diverse locaties, Gulpen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website