Pelgrimswandeling van Slenaken naar Moresnet

Pelgrimswandeling van Slenaken naar Moresnet

Slenaken Bezoek website

Pelgrimswandeling van Slenaken naar Moresnet

Pelgrimswandeling van Slenaken naar Moresnet Remigiuskerk Slenaken Naar de website
Naar aanleiding van de 150e jaarprocessie van Slenaken naar het Belgische Maria-oord Moresnet, waaraan de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) op 8 september medewerking verleende, organiseert de SPV in de Meimaand, op zaterdag 18 mei een pelgrimswandeling tussen beide plaatsen, maar dan ‘binnendoor’, grotendeels door bossen en het Geuldal, door weiland en via voetpaadjes.

Om 10.00 uur is de opening in de Remigiuskerk te Slenaken. De 15 kilometer lange tocht gaat door het Onderste Bos, achter langs kasteel Beusdael naar Sippenaeken, dan langs de Geul en via Plombières door het tot natuurgebied omgevormde voormalige zinkmijngebied naar Maria-oord Moresnet-Chapelle. Onderweg zijn er bezinningsmomenten in de kerken van Sippenaeken en Plombières. Daar wordt ook gepauzeerd.

Om circa 14.00 uur wordt met een korte viering de pelgrimage afgesloten in Moresnet-Chapelle. Cafeetjes, terrasjes en het Kruiswegpark bieden daarna de nodige verpozing. Elk uur rijdt er een bus (TEC 396) naar Vaals, waar de deelnemers aansluiting hebben op het Nederlandse busnetwerk van Arriva, ook is het mogelijk om om 15.00 uur 10 kilometer mee terug te wandelen langs een geheel andere route: via Völkerich en door de Vijlenerbossen naar Epen. Hier kunnen deelnemers de bus (Arriva lijn 57) naar Slenaken (uursdienst) nemen of de laatste 4 kilometer naar het startpunt te voet afleggen.

Om mee te doen is aanmelden niet nodig. Om 10.00 uur aanwezig zijn in de kerk van Slenaken is  voldoende. Deelname is gratis, maar een vrije bijdrage wordt op prijs gesteld.

Overzicht

Data
Contact
Remigiuskerk , Slenaken

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website