Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Passiespelen

Openluchttheater de Doolhof
Venlo
Het Passiespel verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus:
Van de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling van Jezus, zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk zijn dood aan het kruis op de Calvarieberg. Het zijn die gebeurtenissen, die de christenen gedenken tussen Palmzondag en Pasen.

Reeds vele eeuwen voordat Jezus in het jaar 30 A.D. ten tonele verscheen verwachtten de joden de verschijning van de verlosser, de Messias. In de Romeinse provincie Palestina begon Jezus op zijn dertigste publiekelijk zijn leer te verkondigen. Hij werd omgeven door twaalf leerlingen. Een van hen was Judas Iskariot, met wiens hulp het Sanhedrin erin slaagde om Jezus te arresteren en ter berechting over te dragen aan de Romeinse autoriteit. Jezus werd beschuldigd van verraad tegen Rome. Uiteindelijk beval Pontius Pilatus de kruisiging van Jezus. Data:

Zondag 18 en 25 april.
Zondag 2, 9, 16, 23 en 30 mei.
Donderdag 13 mei.
Maandag 24 mei.
Zondag 6, 13, 20 en 27 juni.
Zondag 4, 11, 18 en 25 juli
Zaterdag 17 en 24 juli.
Zaterdag 7 en 14 augustus.
Zondag 8, 15, 22 en 29 augustus.
+2

Data


  • 18-4-2021 t/m 29-8-2021