Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Orgelwandeling 'In andere sferen'

Diverse locaties
Vaals
Dat in een kleine plaats Vaals niet één maar twee historische orgels uit de achttiende eeuw staan is al bijzonder. Dat de twee instrumenten ook op maar 200 meter afstand van elkaar staan en zo uitzonderlijk prachtige klanken voort kunnen brengen dat ze in de Nederlandse orgelwereld een begrip zijn, maakt het nog specialer. 

Tijdens twee mini-concertjes van elk twintig minuten hoor je de twee orgels, die ondanks hun vergelijkbare leeftijd toch heel verschillend klinken: de prachtige barok-klanken van het Hilgers-orgel in de Kopermolen en de romantisch aandoende kleuren van het Teschemacher orgel in de Hervormde Kerk kunnen je even ontvoeren in andere sferen. 

Organist is Christine Moraal, kerkmusicus van de Hervormde Kerk in Vaals. Aanvang: 15.00 uur in de Kopermolen. Hier kan ook een drankje genuttigd worden. Na de bespeling, wandel je naar de Hervormde Kerk, waar de tweede bespeling plaats vindt. Het aantal plaatsen is beperkt, reserveren is verplicht.

Data


  • 24-10-2020