Orgelconcert door de organist Wolfgang Zerer uit Hamburg

Houthem St. Gerlach Bezoek website

Orgelconcert door de organist Wolfgang Zerer uit Hamburg

Orgelconcert door de organist Wolfgang Zerer uit Hamburg Sint GerlachuskerkHouthem St. Gerlach 045-5242926 Naar de website
Orgelconcert door Wolfgang Zerer uit Hamburg. Op het programma staan werken van: Johann Sebastian Bach, Georg Böhm, Pierre du Mage, Andrea Gabrieli, Dietrich Buxtehude en Georg Muffat. Wolfgang Zerer (Passau, 1961) kreeg zijn eerste orgellessen van de organist van de kathedraal van Passau Walther Schuster. Vanaf 1980 studeerde hij aan de Musikhochschule in Wenen, bij Michael Radulescu (orgel), Karl Österreicher (dirigeren) en Gordon Murray (klavecimbel). 

Voor verdere studies ging hij vervolgens in Amsterdam bij Ton Koopman klavecimbel studeren en bij Ludger Lohmann in Stuttgart kerkmuziek en orgel. Na docent te zijn geweest aan de Conservatoria van Stuttgart en Wenen, is Wolfgang Zerer sinds 1989 docent orgel aan de 'Hochschule für Musik und Theater Hamburg'. Vanaf 1995 is hij tevens gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en vanaf oktober 2006 docent orgel aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel, Zwitserland.

Overzicht

Data
Contact
Sint Gerlachuskerk, Houthem St. Gerlach
045-5242926

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website