Orchideeënwandeling Thier de Lanaye met IVN Meerssen

Orchideeënwandeling Thier de Lanaye met IVN Meerssen

Eben-Emael (België) Bezoek website

Orchideeënwandeling Thier de Lanaye met IVN Meerssen

Orchideeënwandeling Thier de Lanaye met IVN Meerssen Parkeerplaats langs het Albertkanaal, Rue du GarageEben-Emael (België) 0614401879 Naar de website
Op de westhelling van de Maas bij Eben-Emael, vlakbij Maastricht vind je een afwisseling van bossen en kalkgraslanden. Thier de Lanaye maakt deel uit van het natuurgebied Montagne Saint-Pierre oftewel de Sint Pieterberg. Deze wandeling gaat kriskras door het gebied, waarbij een grote variatie in bloemen te zien zal zijn, waarvan vele in Nederland nauwelijks bekend zijn of op de rode lijst staan zoals onder andere het rondbladig wintergroen, zuurbes en de harige ratelaar. Het gebied is ook bekend om de vele vlinders (onder andere de veldparelmoer en het dambordje).

Maar de nadruk ligt natuurlijk op de orchideeën die de deelnemers in hun natuurlijke omgeving kunnen bewonderen. Het meest in het oog springen de Soldaatjes maar ook de Poppenorchis, Grote Keverorchis en de Bosorchis. Stevig schoeisel is aanbevolen. Bovendien zijn er enkele pittige klimmetjes. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang. Aanvang: 9.30 uur; duur: circa 3,5 uur.

Overzicht

Data
Contact
Parkeerplaats langs het Albertkanaal, Rue du Garage, Eben-Emael (België)
0614401879

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website