Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Openstelling Schuilkeldermuseum Maastricht

Maastricht Bezoek website

Openstelling Schuilkeldermuseum Maastricht

Openstelling Schuilkeldermuseum Maastricht Schuilkeldermuseum Maastricht, Minister Goeman Borgesiusplantsoen 30Maastricht 043-3630032 Naar de website
Schuilkeldermuseum Maastricht en 75 jaar Bevrijding.

Vanaf 12 september 1944 werden in Zuid-Limburg de eerste delen van Nederland bevrijd. Maastricht vierde al vroeg feest, maar mensen moesten ook nog af en toe schuilen, want de Duitsers gaven de strijd in Nederland pas op 5 mei 1945 definitief op. Na WOII werd de schuilkelder ingericht om te schuilen tijdens de Koude Oorlog. Het Schuilkeldermuseum in een deel van de kazematten zal ook in 2020 geopend zijn, om je als bezoeker te ontvangen. 

In het museum, onder in de kazematten van Maastricht, kun je het verhaal van WOII en de Koude Oorlog in de vitrines terugvinden. Vrijwilligers wijzen je de weg. Oorspronkelijke schuilplekken zijn, onder begeleiding, te bezoeken. Alle activiteiten kun je op de website volgen en op facebook. Ga mee... voor een stap naar beneden en een stap terug in de tijd...... naar een uniek museum......onder de stad Maastricht.

Data:
21 juni.
19 juli.
16 augustus.
20 september.
18 oktober.

Overzicht

Prijs

Gratis toegang. Het museum is gratis geopend.

Data 1-6-2020 t/m 18-10-2020
Contact
Schuilkeldermuseum Maastricht, Minister Goeman Borgesiusplantsoen 30, Maastricht
043-3630032

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website