Open Monumentendag in Heerlen

Heerlen Bezoek website

Open Monumentendag in Heerlen

Open Monumentendag in Heerlen Hotel van der Valk en diverse andere locatiesHeerlen Naar de website
Op zondag 15 september organiseert de werkgroep Open Monumentendag Heerlen een tocht langs 153 karakteristieke panden. Enkelen zijn deze dag gratis toegankelijk voor publiek. De routes en een overzicht van de gratis openstellingen kun je op zondag 15 september tussen 11.00 en 17.00 uur gratis ophalen in de ontvangsthal van Hotel van der Valk Heerlen. (Let op de omleidingen, volg de borden!).

Plekken van Plezier
Dat is het landelijke thema van Open Monumentendag 2019. De werkgroep Open Monumentendag Heerlen heeft in 2018 een boek uitgebracht met daarin de 153 Rijksmonumenten die Heerlen rijk is. Dit jaar bieden zij je de mogelijkheid om nogmaals 153 panden te bezichtigen. Gebouwen die weliswaar geen Rijksmonument zijn, maar wel behoren tot de meest karakteristieke panden van Heerlen.

Er zijn 4 handzame en overzichtelijke routes samengesteld die je gratis kunt afhalen. Alle bijbehorende foto’s en teksten zijn te vinden op de website. Je kunt de routes niet alleen op zondag 15 september gebruiken om de karakteristieke panden van Heerlen te bezichtigen. Je kunt dat ook later en in etappes doen. De kaarten, de informatie en de foto’s blijven ook na open monumentendag via de website beschikbaar.

Gratis geopend
Daarnaast zijn onderstaande panden gratis opengesteld van 12.00-17.00 uur. Aanmelding is niet nodig. 
  • De Vondst, centrum voor archeologie in Limburg / Restauratieatelier Restaura, Raadhuisplein 20 (Centrum).
  • Nederlands Mijnmuseum, Museumpad 2 (Centrum).
  • Broederhuis en Broederschool, Kerkraderweg 7-9 (Molenberg). Rondleidingen om 12.00 en 15.00 uur.
  • Andreaskerk, Palestinastraat 326 (Heerlerbaan).
Mensen spreken vaak over Heerlen als een niet-monumentale stad. Geheel ten onrechte, want Heerlen kent maar liefst 153 Rijksmonumenten! Deze zijn in een bijzonder mooi boek beschreven en getoond. 'Rijksmonumenten Heerlen' is een boek van 256 pagina’s met een harde kaft. In het boek wordt Heerlen op een andere manier op de kaart gezet. Als een stad met een bijzondere en rijke historie en als een stad die steeds meer oog krijgt voor haar eigen schoonheden. De boeken zijn inmiddels vrijwel uitverkocht.

Open Monumentendag Heerlen wordt georganiseerd door de werkgroep open monumentendag Heerlen. In deze werkgroep zijn vertegenwoordigd; gemeente Heerlen, Historisch Goud, LGOG Parkstad Limburg, Vrienden van SCHUNCK*, Stichting Historische Kring Land van Herle, Visit Zuid Limburg en de Stichting Cyclocross Heerlen.

Omleidingen
In de periode van 2 september tot 29 november zijn er wegwerkzaamheden bij de op- en afrit naar de N281. Van der Valk Hotel Heerlen is in deze periode doorlopend bereikbaar vanuit noordelijke richting (Eindhoven/Sittard). Verkeer komende vanuit zuidelijke richting (Aachen) wordt via de afrit Heerlen Noord (voorbij Woonboulevard) omgeleid. Alle informatie over de activiteiten op Open Monumentendag is terug te vinden op de website.

Overzicht

Data
2019
september 15
Contact
Hotel van der Valk en diverse andere locaties, Heerlen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website