Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Online video over de orgelrestauratie

Sittard Bezoek website

Online video over de orgelrestauratie

Online video over de orgelrestauratie UitzendlocatieSittard 06-30567774 Naar de website
In 2019 heeft het bestuur van de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ de opdracht gegeven aan Nijsse Orgelbouw in Oud-Sabbinge (Zeeland) voor de herbouw van het pijporgel afkomstig uit de Kapel van het Franse Klooster tot continuo-orgel in Zuyderland Medisch Centrum te Sittard-Geleen. 

Aanvankelijk zou het orgel in de zomer van 2020 worden opgeleverd en feestelijk in gebruik worden genomen, maar vanwege de beperkte maatregelen door het coronavirus is de feestelijke ingebruikname- en openingsconcert verplaatst naar het volgende jaar (2021). De Stichting 'Behoud Franse Klooster' plaatst op de website regelmatig een update-video over de voortgang van de herbouw van het orgel.

Overzicht

Data 28-4-2020 t/m 1-9-2020
Contact
Uitzendlocatie, Sittard
06-30567774

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website