Nederlands Blazers Ensemble speelt The Unknown Chaplin

Kerkrade Bezoek website

Nederlands Blazers Ensemble speelt The Unknown Chaplin

Nederlands Blazers Ensemble speelt The Unknown Chaplin Parkstad Limburg Theaters - Kerkrade, Theaterplein 30Kerkrade 020-6237806 Naar de website
Zes hilarische, kolderieke en melancholische stomme films van het grote universele genie Charlie Chaplin. Films die het, zoals in die tijd gebruikelijk, zonder muziek, zonder soundtrack moesten doen. Daarom heeft het NBE vier componisten gevraagd nieuwe muziek te componeren die naadloos de films begeleiden en ondersteunen: Oene van Geel, Micha Hamel, Reza Namavar en Julian Schneemann. 

Authentieke en hedendaagse invulling van belangrijk erfgoed uit de filmgeschiedenis, een ode aan Chaplin`s kunstenaarschap. Als contrast met de nieuw gecomponeerde soundtracks speelt het NBE het meest contemplatieve werk dat Philip Glass schreef voor de film: Mishima, a Life in Four Chapters. Bart Schneemann, hoboïst en artistiek leider van het NBE: 'Ik droom al heel lang over een project met films van Charlie Chaplin. Het gaat bij hem nooit alleen om de humor. Er zit altijd iets achter. We laten de minder bekende Chaplin van vóór 1918 zien. Het zijn echt heel grappige en aangrijpende films'.

Overzicht

Data
2019
november 27
Contact
Parkstad Limburg Theaters - Kerkrade, Theaterplein 30, Kerkrade
020-6237806

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website