NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum

Kerkrade Bezoek website

NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum

NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum Cube design museumKerkrade Naar de website
Cube design museum werkt samen met Cooper Hewitt New York voor internationale expositie NATURE. De 64 meest vooruitstrevende designers wereldwijd van de afgelopen drie jaar, zijn gelijktijdig te zien in Kerkrade en New York vanaf mei 2019!

Cube design museum te Kerkrade presenteert in samenwerking met Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, New York van 10 mei 2019 tot en met 19 januari 2020 de omvangrijke expositie ‘NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum’. Deze expositie, die gelijktijdig te zien is in New York en Kerkrade, toont de wereldtop van meest verrassende designinnovaties op dit gebied van de afgelopen drie jaar. Allen met nieuwe inzichten die, juist nu de natuur zo onder druk staat door menselijk handelen, onmisbaar zijn voor het leefbaar houden van de aarde.

Over de designers
Nature bestaat uit 64 innovatieve projecten van designers en onderzoeksinstellingen wereldwijd in diverse designdisciplines, zoals architectuur, mode, product design en landschapdesign. De strenge selectie van de projecten is gemaakt op basis van creativiteit, samenwerking met de natuur en functionaliteit. De expositie NATURE onderzoekt de manieren waarop designers duurzame productiemethoden verkennen, nieuwe manieren voor de bescherming van toekomstige generaties en het verdiepen van de kennis van en relatie tot de natuur.

Innovatiegebieden die aan bod komen, zijn synthetische biologie, biomedisch onderzoek, datavisualisatie, stadslandbouw, hernieuwbare energie en additieve productie. De deelnemende designers zijn afkomstig van alle continenten wereldwijd. De Nederlandse designdiscipline is met zeven designers, waaronder Eric Klarenbeek en Teresa van Dongen, goed vertegenwoordigd.

'Met de start van het nieuwe millennium in 2000 zijn ook Cooper Hewitt’s Design Triennials van start gegaan. Deze expositieserie brengt iedere drie jaar een wereldwijd overzicht van actueel design naar de Verenigde Staten om zo de dialoog over uiteenlopende onderwerpen te voeden', zegt Caroline Baumann, directeur Cooper Hewitt, Smitsonian Design Museum. 'De Design Triennial 2019 confronteert mensen met de grootste uitdaging tot nu toe (het verlies van natuur) en zet alle mensen voor de vraag hoe mensen met de relatie tussen mens en natuur moeten omgaan'.

Voor deze zesde editie van hun Design Triennial werkt Cooper Hewitt voor de eerste keer in co-creatie met een ander museum, Cube design museum: 'Het gelijktijdig openen van de Triennial aan beide zijdes van de oceaan versterkt de boodschap van de expositie en effent het pad voor leiders en gemeenschappen in alle sectoren van de samenleving zich aan te sluiten bij deze belangrijke dialoog', zegt Baumann.

'De natuur staat onder grote druk door het menselijk handelen en de impact van de levensstijl. Het ombuigen van de trend van natuurverlies is een urgente en cruciale, menselijke behoefte. De expositie NATURE laat duidelijk zien dat mensen ook in staat zijn de balans tussen de natuurlijke wereld en de door de mens gemaakte wereld weer te herstellen. Een boodschap die erg goed aansluit op de doelstelling van Cube: het tonen van design met impact; design dat gemaakt is vanuit menselijke behoeften en ambitie', zegt Hans Gubbels, directeur van Cube design museum.

Over de expositie NATURE
De expositie is samengesteld door een team van curatoren van zowel Cooper Hewitt, als Cube design museum. Daarnaast is een internationaal team van adviseurs samengesteld om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk relevante projecten in de expositie worden opgenomen. Het ontwerp van de expositie in Cube design museum wordt gemaakt door Van Eijk & Van der Lubbe.

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 10-5-2019 t/m 19-1-2020
Contact
Cube design museum, Kerkrade

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website