Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Muziektheatervoorstelling Schoppenvrouw

Ekaterina is geboren in Tasjkent en kwam als vluchteling naar Nederland. Daarover maakte zij met Chris Koolmees de autobiografische solovoorstellingen De weg en De grens.

Schoppenvrouw is de derde in deze reeks. Hier haalt zij herinneringen op aan haar oma, een joodse vrouw die haar gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog wist te redden door samen van Oekraïne naar Tasjkent te vluchten.

Bewondering heeft zij voor zangeres Maria Callas. Zij zingt haar beroemdste aria ‘Casta Diva’ van Bellini. Bijna schokkend is het om Ulrike Meinhof te zien, met een nylonkous als masker, een sluier met een vrolijk operettelied van Johann Strauss jr. 

Ten slotte is zij weer haar ongenaakbare grootmoeder, zij zingt een Jiddisj wiegen liedje en een toepasselijke aria van Callas: ‘La Mamma Morta’ van Umberto Giordano.

Het concert vindt om 13.30 en 16.00 uur plaats.

Prijs


€ 6,- voor kinderen. € 12,- voor volwassenen.

Data


  • 6-12-2020

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl