Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Museum De Domijnen Presenteert II: Mens en dier

Sittard Bezoek website

Museum De Domijnen Presenteert II: Mens en dier

Museum De Domijnen Presenteert II: Mens en dier Museum Hedendaagse Kunst De DomijnenSittard 088-5995544 Naar de website
Het geeft de bezoekers een mooi overzicht van tientallen jaren verzamelen van werk van bekende en minder bekende kunstenaars. Je ziet in deze tentoonstelling een fractie van de Collectie-Sittard-Geleen, een collectie die bestaat uit ruim 1000 kunstwerken. De Domijnen te Sittard realiseert al jarenlang opvallende en internationale tentoonstellingen. Scherpe artistieke keuzes, gecombineerd met een structureel aankoopbeleid, resulteerden in een gerenommeerde kunstcollectie. 

De collectie heeft een voorliefde voor figuratie en bevat volgens de curatoren razend actuele thema’s zoals: agressie, klimaatkwesties, sociale conflicten, persoonlijke en maatschappelijke trauma’s, feminisme, sociale ongelijkheid, seksuele taboes en minderheidsculturen. Herman Maes en Marc Milissen kozen schilderijen, foto’s, video’s, tekeningen, installaties en beeldhouwwerken die een kritische blik werpen op de wereld van vandaag. Werken die over de mens gaan, over het dier, en over de relatie tussen deze twee.

Overzicht

Prijs

€ 6,50.

Data 1-6-2020 t/m 1-9-2020
Contact
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Sittard
088-5995544

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website