Veilig op pad in tijden van corona

Reizen in rode en oranje gebieden in het buitenland worden afgeraden door de overheid. Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Marlies Lambermont-Iconen

Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31
Valkenburg
Eeuwenoude iconen worden ‘vensters op de eeuwigheid‘ genoemd. Ze delen iets mee, roepen gedachten en gevoelens op en vertellen het verhaal van de Heilige Familie uit het christendom. Van oorsprong is een icoon een traditionele schildering uit de orthodoxe kerk. 

Een icoon schilderen is een bijzondere ervaring. Het is een intense bezigheid, een soort meditatie. Het gronden van de plank, het opzetten van het patroon, het zelf maken van de verf met pigmenten (eitempera) en vervolgens het schilderen, is als een ritueel. 

Museum Valkenburg toont in de Jacques Vonkzaal in de periode van 6 december 2020 tot 17 januari 2021 een collectie iconen, vervaardigd door Marlies Lambermont. 

Voor deze periode rond Kerstmis is gekozen om bezoekers vertrouwd te maken met iconen, het thema van de ‘Geboorte van Christus’ en de verbeelding daarvan uit verschillende landen. Hoewel het thema van de iconen identiek is, is de uitwerking heel divers. Het gebruik van kleuren, vormen en goud verschilt namelijk.

Prijs


€ 6,-. Museumkaart geldig. Kinderen tot 12 jaar: gratis.

Data


  • 6-12-2020 t/m 17-1-2021