Magisch Maastricht

Maastricht Bezoek website

Magisch Maastricht

Magisch Maastricht Diverse locatiesMaastricht Naar de website
De gastvrijheid van Maastricht voel je deze winter op iedere hoek van de straat. De stad omarmt je met een warme groet; sfeerlichtjes verlichten de straten en brengen je op nog niet eerder ontdekte plekken. De bomen en gebouwen zijn rijkelijk versierd en de fonkelende dynamiek van de stad lacht je vriendelijk toe. Net als de Official Maastricht Guide die tijdens zijn stadswandelingen mensen bij elkaar brengt met zijn verhaal vol historie en anekdotes over de stad. 

Vind de mooiste kerstcadeaus in verschillende winkels en boetiekjes, voor jezelf en voor degene die je liefhebt. De stad creëert bijzondere momenten die je bij elkaar brengen. Laat je verrassen door Magisch Maastricht, geniet van warm gezelschap en houd dit gevoel zo lang mogelijk vast. Redenen genoeg om een paar nachtjes te blijven. Logeren in Maastricht wordt zo een magische ervaring. De winter vier je ook dit jaar in Maastricht! 

Romantiek die fonkelt 
De Magische Lichtroute geeft je de kans om de stad te verkennen en de talloze lichtjes te bewonderen. Struin door de mooiste straatjes, ontdek de magische hotspots en geef je over aan de fonkelende magie om je heen. Volg je de route van start tot einde dan ontdek je ook de historische iconen, culturele en culinaire hotspots en het DNA van de verschillende wijken in het centrum van de stad. Van Wyck, Céramique tot Sphinx- en Jekerkwartier, allemaal aaneengeschakeld door betoverend licht.

Magie op het Vrijthof 
Middenin de stad vind je Magisch Maastricht op ’t Vrijthof. Hier komen jaarlijks duizenden mensen bij elkaar om de winter op een sprookjesachtige manier te vieren. Het mooiste uitzicht van Maastricht bewonder je tijdens een ritje in het reuzenrad. Voel de hartelijkheid in de idyllische ‘Almhütte’, op de schaatsbaan (900 m² overdekt kunstijs) of tijdens een wandeling over de kerstmarkt met warme chocolademelk en Limburgse vlaai. Vergeet je niet aan te kloppen bij de Kerstman? Een gemoedelijk onderonsje is ook dit jaar weer mogelijk in het Huis van de Kerstman. 

Een sprookjesachtige agenda
Wat is er precies te doen deze winter? Iedere dag is er wel een verrassende activiteit, theatervoorstelling of wandeling in Maastricht. Zoals ieder jaar is de populaire kerststallenroute weer een belangrijk item op de winteragenda. Een verhalende route door de prachtige verlichte binnenstad van Maastricht. Het Kerstpleintje, rustig gelegen aan de Maas, is een fijne plek om nieuwe gezichten en oude bekenden te treffen. 

Steek kaarsjes aan in één van de basilieken en geniet van een moment van rust. Een stadswandeling onder leiding van een local brengt je op plekken die zelfs bewoners nog niet ontdekt hebben. Of kom op sprookjesachtige wijze in de kerststemming en geniet van een van de magische kerstconcerten van André Rieu. Kortom: cultuur, kunst, innovatie en traditie voeren wederom de boventoon van alle winterse to-do’s. Bekijk het complete aanbod op de website. Waar komen jullie deze winter bij elkaar?

Overzicht

Data 29-11-2019 t/m 31-12-2019
Contact
Diverse locaties, Maastricht

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website