Veilig op pad in tijden van corona

Hét advies van de overheid: vier vakantie in eigen land (en met je gezonde verstand). Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje ‘buitenland’ binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg.

Looppad over opgraving

Thermenmuseum
Heerlen
Niet alleen om je veilig te kunnen verwelkomen. Maar vooral om je de kans te geven ‘Het oudste gebouw van Nederland’, de Nachtwacht van de archeologie, van zo dichtbij te bekijken. Nieuw én uniek, een looppad over de opgravingen heen. De medewerkers verheugen zich zeer op je komst!  

De Nachtwacht van de archeologie in Nederland. Het oudste gebouw van Nederland staat in Heerlen. Deze eer komt toe aan het plaatselijke Romeinse badhuis, zo bewijst grondig wetenschappelijk onderzoek. Het is gebouwd tussen 63 en 73 na christus. Daarnaast was de omliggende plaats van het badhuis, Coriovallum, belangrijker dan tot nu toe aangenomen. 

Deze en vele andere resultaten zijn nu aan het licht gekomen. Een historische mijlpaal, zegt de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. Het Romeinse badhuis in Heerlen, weliswaar gehavend, is het hart van het plaatselijke Thermenmuseum. 

Prijs


Onderdeel regulier entree ticket. Let op: enkel online tickets!

Data


  • 9-6-2020 t/m 31-12-2021