Lezing Jack Aldewereld over 'Oorlog' vanuit kinderperspectief

Meerssen Bezoek website

Lezing Jack Aldewereld over 'Oorlog' vanuit kinderperspectief

Lezing Jack Aldewereld over 'Oorlog' vanuit kinderperspectief Synagoge Meessen, Kuileneindestraat 22 aMeerssen 14 043 Naar de website
Jack Aldewereld vertelt 'zijn verhaal' tijdens een lezing in de Synagoge Meerssen. Als Joods kind werd hij in de Tweede Wereldoorlog vanuit Amsterdam naar Brunssum gesmokkeld. In zijn lezing vertelt hij over zijn zoektocht naar zijn jeugd en familie. Aldewereld is al jaren bezig met het uitzoeken van feiten rond zijn onderduiken. Met hem zijn in die tijd rond 250 Joodse kinderen in Zuid-Limburg ondergebracht. Daar waren ze veiliger voor de Duitse bezetter. Aldewereld groeide in Brunssum op bij het kinderloze echtpaar Muis. 

Vanuit Westerbork werden in de oorlog zijn Amsterdamse ouders en beide broers gedeporteerd naar de concentratiekampen. Ze kwamen nooit meer terug. Alleen Jack en zijn zus Fanny hebben de oorlog overleefd. Jack: ‘Als niemand je iets vertellen kan of wil, dan moet je zelf gaan onderzoeken. En dat heb ik gedaan’. De laatste jaren bezoekt hij vele organisaties om te vertellen over zijn verleden. Jack heeft één missie: zijn verhaal delen.

Overzicht

Data
2019
oktober 6
Contact
Synagoge Meessen, Kuileneindestraat 22 a, Meerssen
14 043

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website