Lezing 'De Vroedvrouwenschool, meer dan een naam, meer dan een opleidingsinstituut'

Beek Bezoek website

Lezing 'De Vroedvrouwenschool, meer dan een naam, meer dan een opleidingsinstituut'

Lezing 'De Vroedvrouwenschool, meer dan een naam, meer dan een opleidingsinstituut' Oude Pastorie Beek, Oude Pastorie 25Beek 046-7820560 Naar de website
De heer Drs. P. Boselie, theoloog spreekt over De Vroedvrouwenschool. Meer dan een naam, meer dan een opleidingsinstituut. De vroedvrouwenschool is een niet weg te denken instituut voor generaties Limburgers. Sinds ruim 100 jaar geleden in Heerlen de vroedvrouwenschool van start ging zijn er meer dan 80.000 kinderen geboren binnen de muren. Bijna iedereen heeft hierdoor familie die daar geboren is, óf is er zelf geboren. Maar de Vroedvrouwenschool betekent niet alleen Heerlen, haar geschiedenis strekt zich ook uit over Kerkrade en Maastricht, en zelfs Sittard komt voor in het verhaal. Hoe komt dit? 

Waarom werd het instituut in Heerlen gevestigd en niet in Breda of Den Bosch bijvoorbeeld? Wie waren de mensen (letterlijk) achter de schermen? In deze powerpointlezing worden bekende en onbekende feiten, bekende en onbekende borelingen en medewerkers getoond. Samen geven ze een beeld van een meer dan levend instituut, dat momenteel nog steeds bestaat, meevarend met de wereld om haar heen.

Tijd: 11.00 uur.

Overzicht

Data
2020
juni 7
Contact
Oude Pastorie Beek, Oude Pastorie 25, Beek
046-7820560

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website