Kupferstädter Weihnachtstage

Stolberg (Duitsland) Bezoek website

Kupferstädter Weihnachtstage

Kupferstädter Weihnachtstage Burg, Kaiserplatz en AltstadtStolberg (Duitsland) Naar de website
Laat je op deze bijzonder kindvriendelijke kerstmarkt in de stemming brengen voor Kerstmis. De 'Kupferstad' Stolberg biedt je op 5 weekenden een volledig programma aan met diverse kerstdorpen, in het kasteel zijn stands en werkplaatsen, een koffiebranderij, een elfenatelier en glühweintent op de Alter Markt, kunstenaars in de Kupferhof Rose en de dagelijkse kerstdag op de Kaiserplatz. Alle restaurants en pubs in de oude stad nodigen je uit om tijdens de openingstijden van de kerstmarkt langs te komen.

Op 7 en 8 december staat je een heel bijzonder spektakel te wachten in en rond het stadhuis: het rookt, het hamert, het weerklinkt door de kerstkoperstad - de smeden zijn te gast in Stolberg! Kijk gefascineerd toe hoe een onopvallend stuk metaal verandert in een bruikbaar of eenvoudigweg mooi kunstwerk. In het stadhuis vindt een tentoonstelling plaats, waar je deze mooie kunstwerken kunt bewonderen. De kinderen kunnen deelnemen aan het 'kindersmeden' en kunnen zelf proberen om een kunstwerk te vervaardigen.

De bekronende afsluiting vormt traditioneel op zondag 22 december om circa 20:00 uur de 'Kaiserplatz im Flammen', een schitterend, muzikaal vuurwerk. De toegang tot alle evenementen is gratis!

Openingstijden Burg, Burghöfe en Alter Markt
Vrijdag: 17:00-21:00 uur.
Zaterdag: 15:00-21:00 uur.
Zondag: 12:00-20:00 uur.

Openingstijden Weihnachtstreff Kaiserplatz
22 november tot 30 december m.u.v. 24 en 25 december. 
Zondag - donderdag van 12:00-20:00 uur.
Vrijdag en zaterdag van 12:00-21:00 uur.
Let op: op 24 november openen alle kerstmarkten vanaf 18.00 uur.

Raadpleeg de website altijd voor de meest actuele informatie.

Overzicht

Data 22-11-2019 t/m 22-12-2019
Contact
Burg, Kaiserplatz en Altstadt, Stolberg (Duitsland)

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website