Detail

Kupferstädter Weihnachtstage

Alter Markt und Burg
Stolberg
De populaire Kupferstädter Weihnachtstage openen binnenkort hun deuren en opnieuw met veel interessante nieuwigheden. De Kupferstädter Weihnachtstage vinden plaats van 25 november tot 17 december op de Alter Markt en rond het kasteel. De deuren zijn geopend op zaterdag van 15.00-21.00 uur en op zondag van 12.00-20.00 uur.

Na de première van vorig jaar kunnen de Kupferstädter Weihnachtstage dit jaar weer iets nieuws presenteren. In de prachtige ambiance van het kasteel worden tijdens de vier adventsweekenden vier verschillende thema's aangeboden. De Kupferstädter Weihnachtstage bieden dus elke week iets nieuws. Op 17 december zal er naast de kerstmarkt ook een open zondag plaatsvinden.

Op de Kaiserplatz biedt de Weihnachtstreff van 17 december tot 30 december elke dag kerstgezelligheid. De Weihnachtstreff is open van zondag tot donderdag van 12.00-20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 12.00-21.00 uur. 

Ook dit jaar wordt het historische stadhuis omgetoverd tot de grootste adventskalender van de regio. Elke dag om 17.45 uur worden de ramen, liefdevol ontworpen door kleuterscholen, scholen, kinder- en jeugdinstellingen, geopend en begeleid door een ondersteunend programma van de City Starlights.

De nachtwachtrondleidingen en glühweinwandelingen zijn een hoogtepunt in de aanloop naar Kerstmis. De kerstflair van de oude stad met zijn verlichte smalle straatjes beleef je op een bijzondere manier als je samen met de nachtwachter de duisternis van de nacht induikt. 

Tijdens de rondleiding door het nachtelijke verleden van Stolberg worden op authentieke locaties talloze verhalen verteld, die soms informatief, soms grappig, soms eng, maar altijd vermakelijk zijn.

Kinderen worden uitgenodigd om hun eigen lantaarn of fakkel mee te nemen om de nachtwaker te helpen met zijn werk. De nachtwakerrondleidingen vinden plaats op 25 november en 2 december om 18.00 uur. Speciale rondleidingen voor kinderen vanaf 5 jaar onder begeleiding van ouders vinden om 17.00 uur plaats.

Tijdens de iets andere rondleiding (glühweinwandeling) in de adventstijd loop je van de oude binnenstad naar de Kaiserplatz en op verschillende plaatsen staat er warme glühwein voor je klaar. 

Dit maakt de avondwandeling tot een uniek ervaring en laat je zeker een of twee hoeken van de stad in een ander licht zien. Deze glühweinwandeling (inclusief drie glühwijnen) vindt plaats op 9 en 16 december om 18.00 uur. 

Aanmelding voor deze rondleidingen is noodzakelijk en kan via de website.

Data


  • 9-12-2023 t/m 17-12-2023