Kunstenfestival Musica Sacra

Kunstenfestival Musica Sacra

Diverse historische locaties in Sittard-Geleen, Hasselt, Venlo en
Maastricht
Kunstenfestival Musica Sacra vindt plaats van 16 tot en met 18 september. Het thema van dit jaar, Exodus, verbindt de vele programma’s van het festival, bestaande uit muziek, dans, theater, film, spoken word, kunst en exposities. 

Kunstenfestival Musica Sacra
Kunstenfestival Musica Sacra begon in 1983 als Europees Festival van Religieuze Muziek, verspreid over vier weekeinden. Het ontwikkelde zich tot een compact en breed geprogrammeerd kunstenfestival voor sacrale muziek gecombineerd met andere vormen van kunst waarin het jaarlijks wisselende thema een sleutelrol vervult. 

Kunstenfestival Musica Sacra speelt zich (hoofdzakelijk) af op die plekken waar ‘het sacrale’ als vanzelfsprekend wordt ervaren. In Maastricht zijn dit de plaatsen in de historische binnenstad: in, voor, op en tussen de oude kerken en gebouwen. 

Vanaf 2021 is het festival uitgebreid naar Sittard-Geleen, met een festivalprelude. Dit jaar vinden er ook voorstellingen plaats in Hasselt (B) en Venlo.

Theater aan het Vrijthof is het festivalhart van Kunstenfestival Musica Sacra. Hier vinden producties plaats én dit is de locatie van doorlopende programmering met tentoonstellingen en andere activiteiten zoals diverse lezingen en radiouitzendingen.

Je kunt de website voor het gehele programma raadplegen.
+12

Prijs


Op woensdag 20 juli start de vrije verkoop. Raadpleeg de website voor meer informatie. 

Data


  • 16-9-2022 t/m 18-9-2022