Kerst-Boete-Bidweg te voet naar Banneux

Valkenburg Bezoek website

Kerst-Boete-Bidweg te voet naar Banneux

Kerst-Boete-Bidweg te voet naar Banneux Kerk van de H.H. Nicolaas en BarbaraValkenburg 043-6015447 Naar de website
Voor de 81e keer sinds 1933 wordt vanuit Valkenburg aan de Geul weer op 24 december de kerstvoettocht naar het in de Belgische Ardennen gelegen bedevaartsoord Banneux georganiseerd. De pelgrims starten de dag met een Heilige Mis om 8.30 uur in de kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara te Valkenburg aan de Geul. Na de reiszegen begint de 51 kilometer lange voettocht naar Banneux.

De bedevaartsroute is goed aangegeven middels borden en loopt van Valkenburg via Sibbe en Margraten naar de grensovergang De Plank en vervolgens gaat het via Aubel, Charneux, Battice en Pepinster naar Banneux. Onderweg aansluiten is ook mogelijk indien 51 kilometer wat te veel is. Volgwagens rijden frequent over de route en ook het Rode Kruis van Valkenburg is aanwezig voor eventuele medische hulp.

Langs de route zijn er genoeg mogelijkheden tot rust in de diverse horecagelegenheden. In de kerk van Lambermont (tussen Battice en Pepinster) worden de pelgrims de mogelijkheid geboden tot  rust, stilte en gebed. Hetzelfde geldt ook voor de kapel van Tancrémont op ongeveer 3 kilometer voor Banneux. Om 21.00 uur begint in de Boodschapskapel in Banneux de kerstnachtviering die vocaal opgeluisterd zal worden door het kerkelijk zangkoor van Houthem-Sint Gerlach onder leiding van Bernarda Meessen.

Voor de pelgrims die niet over eigen vervoer terug beschikken, vertrekken na de Nachtmis, rond 22.30 uur, vanuit Banneux bussen in de richting van Valkenburg aan de Geul en Maastricht. Om zeker te zijn van een plaats in één van deze bussen dient men zich uiterlijk voor maandag 16 december aan te melden bij Roos Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4, te Valkenburg aan de Geul. Op dit adres kun je ook terecht voor alle verdere informatie. T. 043-6015447.

De intentie van deze kerstvoettocht is: bidden dat Maria voor jong en oud voorbeeld en voorspreekster zal zijn.

Een goede conditie, doelmatige kleding en goed schoeisel zijn vereist, gezien de winterse omstandigheden en de zwaarte van deze voetbedevaart. Daar er gelopen wordt tijdens de donkere uren worden voor de eigen veiligheid een reflecterend vest en zaklamp sterk aanbevolen. De route en overige informatie kun je op de website vinden.

Overzicht

Data
2019
december 24
Contact
Kerk van de H.H. Nicolaas en Barbara, Valkenburg
043-6015447

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website