Kennedy-Mars Sittard

Kennedy-Mars Sittard

Markt
Sittard
Op 20 april 1963 liepen zeven jongens en drie meisjes van het Bisschoppelijk College in Sittard, naar Amerikaans voorbeeld, de eerste Kennedymars in Nederland. 80 km wandelen in 20 uur tijd.

Een prestatie van formaat! De Kennedy-Mars Sittard is daarmee de oudste Kennedymars van Nederland. Tegenwoordig vindt de Kennedy-Mars Sittard ieder jaar op de zaterdag voor Pasen plaats.

Het evenement trekt ruim 6000 wandelaars, waarvan 10% uit het buitenland komt. Loop jij mee? Durf jij het aan? 80 kilometer voor jou te veel? 

Gelijktijdig met de Kennedy-Mars Sittard wordt ook de Swentibold-Mars van 40 kilometer en de Mini-Mars van 10 kilometer georganiseerd. Wandeltochten met minder kilometers maar dan wel met de kenmerkende sfeer van de Kennedy-Mars! 

De route van de Swentibold-mars voert door het Land van Swentibold en sluit in Roosteren aan op de route van de Kennedy-Mars. De route van de Mini-mars voert door de kerkdorpen Einighausen en Limbricht en sluit daarna aan op de route van de Kennedy-Mars.
Kennedy-Mars Sittard - Foto 0
Kennedy-Mars Sittard - Foto 1
Kennedy-Mars Sittard - Foto 2
Kennedy-Mars Sittard - Foto 3

Prijs


Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website

Data


  • 16-4-2022

Nederland in lockdown

Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte is het advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? Ga veilig op pad.