Keith Haring: Grace House Mural

Keith Haring: Grace House Mural

SCHUNCK
Heerlen
De focus ligt op het spontane en performatieve karakter van Harings oeuvre. Van zijn krijttekeningen in de metro en zijn tekeningen voor de dansvoorstelling Epochal Songs (1982), tot een originele, dertiendelige muurschildering afkomstig uit Grace House, New York. 

Met de foto’s van de performatieve, conceptuele fotograaf Tseng Kwong Chi die goed bevriend was met Haring, duikt SCHUNCK nog verder in hun bruisende scene. 

Keith Haring ontwikkelde een iconische beeldtaal van schijnbaar eenvoudige, maar veelbetekenende en energieke motieven. Het werk van Haring adresseert kwesties die onverminderd relevant zijn, zoals racisme, oorlog en gendergelijkheid. 

Haring zocht zijn publiek bewust op, in de metro, in clubs en op straat, en liet zich ter plekke al tekenend of schilderend fotograferen. Ook Harings kenmerkende snelle, vloeiende en energieke lijn, illustreert zijn spontane en publieke werkwijze.

Foto credits:
  • Foto metro: Keith Haring drawing in New York City Subway, New York, 1983. Foto: Tseng Kwong Chi © Muna Tseng Dance Projects, Inc.
  • Afbeelding mural: Keith Haring, Figure XII. Foto: Keith Haring © Keith Haring Foundation.

Prijs


€ 12,50 is de algemene entree. € 10,- voor CJP/studenten (op vertoon van een geldige studentenkaart). € 4,- voor museumkaarthouders en VriendenLoterij VIP-kaarthouders. Gratis: jongeren tot 18 jaar.

Data


  • 9-3-2022 t/m 25-9-2022