Johannes Passion Gulpen

Johannes Passion Gulpen

Gulpen Bezoek website Bestel tickets

Johannes Passion Gulpen

Johannes Passion Gulpen Sint PetruskerkGulpen Naar de website

Onder auspiciën van het Bach Comité Gulpen zal Het Kempisch Kamerkoor in samenwerking met Barokorkest Concerto Barocco onder leiding van Cees Wouters op vrijdag 12 april in de Sint Petruskerk van de Gemeente Gulpen-Wittem de Johannes Passion van J.S. Bach uitvoeren. Deze Johannes Passion zal in samenwerking met Limburgse hoog gekwalificeerde baroksolisten worden uitgevoerd, volgens de stijlkenmerken van de Barok. De begeleiding zal door het Barokorkest Concerto Barocco op historische instrumenten uitgevoerd worden.

Het Kempisch Kamerkoor stelt voor zich zelf als eis, dat het blijvend op zoek gaat, naar vernieuwing in haar programmering. Ook een uitvoering zoals de Johannes Passion van J.S.Bach, heeft daar een prachtige plek ingenomen. Door de concertopzet met lezing voorafgaand aan het concert, een authentieke barokuitvoering van zeer hoge kwaliteit en met barokorkest en barokspecialisten als solist, is dit werk zeer vernieuwend en voorbeeld stellend. Hierdoor ontstaat een wederzijds samenwerken van amateurmusici en professionele musici. Dit ervaren het Bach Comité Gulpen als een surplus!!

Het koor, wat in feite 'de hoofdpersoon van het leed' is, probeert met haar dramatische vertolking, de luisteraar, de woede van de menigte te laten ervaren, maar ook de zalvende meditatieve momenten die voortkomen uit de prachtige koralen die gezongen worden. In totaal nemen 52 personen deel aan de uitvoering:

  • 33 koorleden. 
  • 1 dirigent. 
  • 1 repetitor.
  • 17 orkestleden. 
  • 5 solisten.

Naast het koor zijn alle musici professioneel.

Deze Johannes Passie zal worden uitgevoerd door bekende professionele musici en solisten en bevlogen ambitieuze koorzangers onder leiding van een ervaren en bezielende dirigent. Bezoekers mogen verwachten dat deze combinatie garant staat voor een kwalitatief hoogstaand muzikaal niveau.

Overzicht

Data
Contact
Sint Petruskerk, Gulpen

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website