IVN-seizoenswandeling 'Langs gene zijde van de Maas'

Lanaken-Smeermaas (België) Bezoek website

IVN-seizoenswandeling 'Langs gene zijde van de Maas'

IVN-seizoenswandeling 'Langs gene zijde van de Maas' Parkeerplaats IJsparadijs, Maaseikersteenweg 102Lanaken-Smeermaas (België) 06-14401879 Naar de website
Deze zomerwandeling voert de wandelaars langs de Maas, aan gene zijde, dus aan de Belgische kant. De wandeling gaat door de uiterwaarden van de Maas en het natuurgebied Hochter Bampd in Smeermaas/Lanaken. Hier grazen Galloway-runderen en Konikpaarden. Dit natuurgebied bestaat uit een grote plas langs de oever van de Maas waar aalscholvers en een reigerkolonie hun vaste stek hebben. Dus neem een verrekijker mee.

Vertrek om 9:00 uur vanaf de parkeerplaats (P&R) achter het station in Meerssen, met de mogelijkheid tot carpoolen. Het is ook mogelijk om 9:30 uur bij de groep aan te sluiten op de parkeerplaats bij IJsparadijs in Smeermaas. Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn dan ook een aanrader. De excursie duurt circa 3 uur. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van IVN Meerssn. aanmelden niet nodig. De gidsen zijn: Riekie Notten (043-3645416) en Wil Lemmens (06-53654590).

Overzicht

Data
2019
juli 7
Contact
Parkeerplaats IJsparadijs, Maaseikersteenweg 102, Lanaken-Smeermaas (België)
06-14401879

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website