Hubertusviering

Kerkrade Bezoek website

Hubertusviering

Hubertusviering Abdij RolducKerkrade 045-5466888 Naar de website
De Jachthoornblazers van Rolduc vieren op zondag 3 november aanstaande het traditionele patroonsfeest van de Heilige Hubertus. Ter gelegenheid hiervan wordt om 11.00 uur de mis opgedragen in de Abdijkerk van Rolduc te Kerkrade, onder leiding van dirigent Thei Extra en worden delen uit de 'Grande Messe de Saint Hubert' en de 'Missa Rodensis' uitgevoerd. 
 
Dit is één van de hoogtepunten van de vereniging en zeer zeker een aanrader voor het grote publiek en liefhebbers van jachthoorn muziek. Deze traditie bestaat al sinds de prille beginjaren van het korps. Elk jaar wordt de Abdijkerk speciaal hiervoor sfeervol aangekleed, bij het mooie Hubertusbeeld wordt het Hubertusbrood gezegend en uitgedeeld aan de bezoekers.  

De  Hubertuslegende zegt dat dit gezegende brood mens en dier beschermd tegen ziektes en hondsdolheid. De verbondenheid met de natuur en de traditionele jacht blijft een hoofdaspect van de vereniging en zorgt ook voor een drukke agenda in de herfst. Na afloop van de Heilige Mis is er nog een gezellig samenzijn waarbij iedereen welkom is.

Overzicht

Data
2019
november 3
Contact
Abdij Rolduc, Kerkrade
045-5466888

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website