Herdenkingswandeling 75 jaar na de 'klap van Wittem'

Wittem Bezoek website

Herdenkingswandeling 75 jaar na de 'klap van Wittem'

Herdenkingswandeling 75 jaar na de 'klap van Wittem' Receptie Klooster Wittem, Wittemer Allee 32Wittem Naar de website
Op 21 juli j.l. was het precies 75 jaar geleden dat bij Wittem tien verzetsmensen door verraad werden opgepakt en naar een concentratiekamp werden gebracht. Zeven van hen, waaronder pater Bernard Baars van Klooster Wittem, zouden het niet overleven. Deze gebeurtenis, die een zware slag toebracht aan het verzet in de regio, is de geschiedenis ingegaan als ‘de klap van Wittem’. 

Ter herinnering aan dit gebeuren wordt in het weekend waarin in Zuid-Limburg 75 jaar bevrijding wordt gevierd, een herinneringswandeling gehouden naar de plek waar deze ‘klap’ plaatsvond en naar nog enkele andere oorlogsmonumenten rondom Wittem. 

De wandeling begint om 13.30 uur bij de receptie van Klooster Wittem. De wandeling is 8 kilometer lang en eindigt rond 16.00 uur in de grafkelder van het klooster. Een graf van pater Baars is daar niet, omdat hij op 27 april 1945 door uitputting overleed in het concentratiekamp van Bergen-Belsen, enkele dagen na de bevrijding. Daar is hij begraven, maar in de Wittemse grafkelder van de redemptoristen is wel een gedenksteen die aan hem herinnert.

Overzicht

Prijs

Inschrijven: € 2,50.

Data
2019
september 15
Contact
Receptie Klooster Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website