Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Groepswandeling over het PeerkePad

Groepswandeling over het PeerkePad

Klooster Wittem, Wittemer Allee 32
Wittem
Peerkepad
Een groepswandeling van circa 160 kilometer vooral via landwegen en voetpaden, door bossen en weiden, langs kanalen en rivieren, door de Brabantse en Belgische Kempen en het Limburgse Maas- en Geuldal. Met aandacht onderweg voor religieus en cultureel erfgoed en met bezinningsmomenten op ‘heilige plekjes’.

Dat velen verlangend uitzien naar het moment waarop er weer in (klein) groepsverband gewandeld kan worden, blijkt uit de grote belangstelling om mee te doen aan een van de twee zevendaagse pelgrimswandelingen van Tilburg naar Wittem, die begin en eind september door Klooster Wittem georganiseerd worden. 

Al eind 2020 raakten beide wandeltochten, van de zalige Peeke Donders in Tilburg naar de heilige Gerardus Majella in Wittem, volgeboekt en staan er een tiental mensen op de wachtlijst.

Daarom heeft het team van het pelgrimsoord Wittem besloten om nu al voor voorjaar 2022 twee volgende wandelweken vast te leggen: van 24 tot en met 30 april 2022 en van 8 tot en met 14 mei 2022. De eerste tocht (van 20 tot 25 kilometer per dag) gaat noordwaarts (van Wittem naar Tilburg) en de tweede in omgekeerde richting. 

Nu al hebben zich de eerste kandidaten aangemeld. Wie belangstelling heeft kan in Wittem bij de kloosterreceptie een informatiefolder telefonisch aanvragen of downloaden via de website.

Karakter van de voettocht
De tocht is eerst en vooral een plezierig samen optrekken. Het pelgrimskarakter komt naar voren in enkele bezinningsmomenten onderweg. Die hebben tijdens de zeven wandeldagen de ‘zeven werken van barmhartigheid’ als thema en verwijzen naar Sint-Gerardus en Peerke Donders. Soms wandel je een tijdje in stilte en sta je stil bij religieus en cultureel erfgoed onderweg.

De etappes zijn tussen 22 en 29 kilometer lang. De eerste en de laatste etappe zijn korter, zodat je dezelfde dag nog naar het startpunt en naar huis kunt reizen. De tochten staan onder leiding van respectievelijk Henk Erinkveld en René Haustermans van Klooster Wittem. Meld je vrijblijvend aan via h.erinkveld@redemptoristen.nl en je krijgt de definitieve informatie toegestuurd zodra die bekend is. 

Peerke Donders en Gerardus Majella
Zowel Gerardus Majella als Peerke Donders waren eenvoudig van afkomst, en grote voorbeelden van naastenliefde voor de meest verlatenen in respectievelijk Zuid-Italië en Suriname. Beiden hoorden tot de congregatie van de redemptoristen; beiden waren er eerst afgewezen vanwege vermeend ‘gebrek aan talent’... 

De wandelroute verbindt het Gerardus- en Maria-oord in het Zuid-Limburgse Wittem met het heiligdom op Peerke’s geboortegrond in Tilburg-Noord.
Groepswandeling over het PeerkePad - Foto 0
Groepswandeling over het PeerkePad - Foto 1

Prijs


Omdat nú nog niet met alle logeergelegenheden afspraken mogelijk zijn, kan de organisatie de kosten nog niet bepalen. Raadpleeg derhalve altijd de website voor nieuwe informatie.

Data


  • 8-5-2022 t/m 14-5-2022
  • 24-4-2022 t/m 30-4-2022