Van harte welkom!

Geniet van je vakantie in eigen land. Waar kan dat beter dan in Zuid-Limburg, het beroemde stukje 'buitenland' binnen de landsgrenzen?

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Grey Matters - Oscar Lourens

Grey Matters - Oscar Lourens

Buitenplaats Kasteel Wijlre, Kerkpad 1
Wijlre
Buitenplaats Kasteel Wijlre presenteert een solotentoonstelling van kunstenaar Oscar Lourens (1973). ‘Grey Matters’ toont Lourens’ fascinatie voor verzamelingen waarin afmetingen, volume, schaal, vorm, kleur en ruimte centraal staan. 

Plattegronden, doorsnedes, modellen en data vormen een haast eindeloos archief, dat is gerangschikt in mappen, ordners, kaartenbakken, vitrines en archiefkasten. Lourens spaart als een echte verzamelaar verschillende meetinstrumenten, zoals maatbekers. 

De maatbekers zijn allemaal uniek en van verschillende materialen als glas en plastic. Ook heeft hij een grote collectie linialen en geodriehoeken verzameld. Door de objecten in grijze grondverf te schilderen zijn de linialen en maatbekers ontdaan van hun meetfunctie. 

In zijn zoektocht naar interessante vormen heeft Lourens tevens een indrukwekkende verzameling globes bij elkaar gebracht. Ook hier is het presentatiemiddel van zijn functie ontdaan en puur object geworden.

Prijs


De entree is gratis. Picknickpakketten kunnen besteld worden.

Data


  • 27-8-2021 t/m 31-12-2021

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl