Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Gravel Series Limburg - Liberation rides

Banholt Bezoek website

Gravel Series Limburg - Liberation rides

Gravel Series Limburg - Liberation rides Start- en finishlocatieBanholt Naar de website
Op zondag 10 mei en zondag 13 september 2020 vindt de derde editie van de Gravel Series Limburg plaats in respectievelijk Valkenburg aan de Geul (10 mei) en Banholt (13 september). De Gravel Series Limburg is in 2018 gelanceerd en sindsdien uitgegroeid naar één van de grootste offroad wielerevenementen van Nederland. De tocht gaat over de vele gravel en onverharde wegen in Zuid-Limburg en de Limburgse grensstreek. Er wordt gereden op mountainbikes, cyclocrossfietsen en speciale gravelfietsen. 

In 2020 vindt de Gravel Series plaats op 10 mei en op 13 september. Data die in Nederland en Limburg verbonden zijn aan het thema bevrijding. Op 5 mei viert Nederland Bevrijdingsdag, op 10 mei staat iedereen stil bij de Duitse inval en in de tweede week van september is het 76 jaar geleden dat (grote delen van) Zuid-Limburg werd bevrijd. 

De Gravel Series Limburg herdenkt op verschillende manieren deze bijzondere tijd in de Limburgse geschiedenis. De verschillende routes (20, 65, 125, 180 kilometer) brengen de deelnemers langs historische plekken waaronder monumenten, slagvelden en andere locaties die een rol hebben gespeeld tijdens de oorlog. De organisatie achter de Gravel Series wil tijdens deze editie de veteranen eren door hen gratis deelname aan te bieden voor het evenement. 

De start en finish van de Gravel Series op 10 mei vindt plaats bij het Shimano Experience Center in Valkenburg aan de Geul. Het Shimano Experience Center is ideaal gelegen tussen verschillende gravelroutes en biedt alle mogelijke faciliteiten voor de organisatie. Op 13 september vindt de start en finish weer plaats in Banholt, gemeente Eijsden-Margraten, de trotse thuishaven van de Gravel Series Limburg. 

De vier routes van de Gravel Series Limburg zijn met veel zorg qua landschap, beleving en storytelling samengesteld. De 20 en 65 kilometer route voeren door het Zuid-Limburgse Heuvellandschap van de gemeente Eijsden-Margraten. De 125 en 180 kilometer routes voeren daarnaast nog een flink stuk door België en Duitsland. 

Op de routes krijgen de deelnemers op minimaal twee locaties verzorging aangeboden. Uiteraard weer met fruit van lokale telers uit de gemeente Eijsden-Margraten. De finish van de eerste rijders wordt in de middag verwacht. Op het terrein van het Shimano Experience Center ontvangen de deelnemers een herinneringsmedaille en is er livemuziek met bijbehorende pastaparty. 

Overzicht

Data
2020
september 13
Contact
Start- en finishlocatie, Banholt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website