Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Glitter en Glamour uit het Woelige Interbellum

Glitter en Glamour uit het Woelige Interbellum

Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32
Wittem
Het chanson Parlez moi d'amour van Jean Lenoir vat de avond mooi samen: het Berlage Saxophone Quartet en zangers Karin Strobos 
(mezzo sopraan) en Martijn Cornet (bariton) brengen een keur aan liederen uit het woelige interbellum, van George Gershwin tot Kurt Weill, op het snijpunt van opera en revue. 

Het interbellum was een muzikale bloeiperiode: jazz, bigbands en de opmars van de saxofoon. Tegelijkertijd was het dansen op de vulkaan. Maar wat een dans! Glitter en glamour dus, aan de vooravond van de catastrofe. 

Jazz veroverde in de roaring twenties Europa, met als boegbeeld dat hippe nieuwe instrument: de saxofoon. Componisten als Hanns Eisler en Erwin Schulhoff verwerkten het Amerikaanse geluid in klassieke composities. 

Uiteraard ontbreekt ook de geruchtmakende Dreigroschenoper van Kurt Weill en Bertolt Brecht niet. Het Berlage Saxophone Quartet fungeert vanavond als bigband, orkest en ‘barpiano’.

Prijs


Entree: € 22,-.

Data


  • 26-6-2021