Frater Leo Disch - Een sober maar gelukkig bestaan

Frater Leo Disch - Een sober maar gelukkig bestaan

Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31
Valkenburg
Een sober maar gelukkig bestaan. De titel typeert het bestaan van Frater Leo Disch in Abdij St. Benedictus in Mamelis nabij Vaals: Toegewijd aan het geloof, en tegelijk bezield als excentriek kunstenaar. 

Gedurende een jaar werd hij gevolgd door fotograaf Harry Heuts. Als autodidact heeft Frater Disch zich steeds verder ontwikkeld en vervaardigt hij kunstwerken in opdracht uit steen, brons en hout, onder andere portretopdrachten. 

Sinds vele jaren heeft hij een eigen en modern atelier. Een grote selectie van deze kunstwerken wordt in de tentoonstelling getoond. 

Fotograaf Harry Heuts portretteerde in twintig beelden Leo Disch, gedurende zijn werkzaamheden in het kunstatelier omringd door zijn kunstwerken, in de abdij, wandelend in en rond het klooster met zijn prachtige omgeving ver uitkijkend over het mooie Limburgse heuvelland. 

Naast de fotoserie van Harry Heuts en de kunstwerken van Leo Disch worden in de tentoonstelling ook meubilair en een priestergewaad, ontworpen door Dom van der Laan getoond.

Prijs


€ 8,-, kinderen tot 12 jaar: gratis. Museumkaart: geldig.

Data


  • 30-7-2023 t/m 15-10-2023