Franscz Witte - Wandelingen in hoop, liefde en chaos

Franscz Witte - Wandelingen in hoop, liefde en chaos

Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31
Valkenburg
Franscz is geboren op het eiland Texel en woont in Margraten. In zijn schilderijen komt zijn zoektocht naar structuren van menselijk gedrag tot uiting. 

Het resultaat van deze zoektocht is een weergave van menselijke figuraties, in combinatie met oervormen van de natuur, hevig in kleur en gemaakt met forse brede gebaren. 

Hij maakt gebruik van diverse technieken met inkt, aquarel- en acrylverf. Het maakproces is voor hem interessanter dan het eindresultaat; dat proces weerspiegelt het gevecht dat een schilder moet voeren om dat resultaat te bereiken. 

Hij is daarom geen realistisch schilder. Hij maakt schetsen tijdens zijn wandelingen in de natuur. Deze bevatten een zekere intimiteit, onvolkomen en volkomen tegelijk. 

In tegenstelling tot een schilderij is een schets altijd goed, het waardeoordeel wordt achterwege gelaten. Omdat de schetsen voortvloeien uit de emotie van het moment van het maken, voeren ze kunstenaar en beschouwer terug naar de plaats en tijd waar ze zijn ontstaan.

Prijs


€ 8,- per persoon inclusief gratis kopje koffie. Museumkaart, begunstigerskaart, ICOMkaart en vriendenpas zijn geldig. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding: gratis. Groepstarief (minimaal 15 personen): € 6,- per persoon.

Data


  • 7-8-2022 t/m 1-10-2022