FestiVia Belgica

Klimmen Bezoek website

FestiVia Belgica

FestiVia Belgica Villa de Proosdij, Klimmenderstraat 2Klimmen 045-4053210 Naar de website
Flamingotongetjes, gepofte muizen en gebraden pauw. Rare jongens, die Romeinen, zelfs op hun bord. Maar voor de ‘gewone’ Romein stonden heel andere dingen op het menu. Smaken die mensen nu heel normaal vinden, maar waar 2000 jaar geleden in deze streek nog niemand van had gehoord.

Druiven, kersen, kippen. Wijn en olie. En kruiden als rozemarijn, tijm en lavas. Tijdens het FestiVia Belgica kun je het Romeins verleden opnieuw proeven. En de sterke Romein die in iedereen verborgen zit, voeden. Dus schuif aan voor een Romeins sharing diner, drink je eerste Romeinse cocktail, of proef gratis Romeinse hapjes tijdens de Beleefmarkt.

En leer de Via Belgica en het uitgebreide Romeinse erfgoed kennen. Kinderen kunnen schatzoeken, de gladiatorenschool bezoeken en alles leren over Romeinse planten en kruiden. 

Programma vrijdag 14 juni
18:30 uur: Romeins sharing diner.
21:30 uur: Borrel.
23:00 uur: Einde.
Prijs: € 28,50 per persoon inclusief drank. Reserveer je plek via tickli.nl

Programma zaterdag 15 juni en zondag 16 juni
10:00 uur: Via Belgica Running Tour (alleen op zaterdag 15 juni).
11:00-18:00 uur: Beleefmarkt met Romeinse open keuken.
11:00-17:00 uur: Doorlopende kinderactiviteiten.
12:30 en 15:30 uur: Thematische lezingen/rondleidingen.

Romeins sharing diner:
Bourgondisch genieten met een Romeins tintje? Schuif dan aan voor een Romeins sharing diner tijdens FestiVia Belgica, het culinaire festival dat de smaak van het verleden op de menukaart zet. In de tuin van Villa de Proosdij in Klimmen staan lange tafels klaar voor een diner dat de sterke Romein, die in iedereen verborgen zit, voedt. Op basis van authentieke recepten maak je kennis met een culinair verleden dat je nog niet kent. Het eten wordt, geheel in stijl, in schotels opgediend. De kosten voor dit bijzondere Romeins sharing diner zijn € 28,50 per persoon inclusief drank. Het diner begint om 18:30 uur in de tuin. 21:30 uur: borrel. Afsluiting: 23:00 uur.

Via Belgica Running Tour:
Op zaterdagmorgen 15 juni (10:00 uur) kun je de Via Belgica rennend verkennen met een hardloopgids. Raoul Spronken van Maastricht Running Tours neemt je mee over de mooie paden en wegen tussen Houthem – St Gerlach en Klimmen. Het wordt een ontspannen maar actieve tour maar ook met een leuke historische inslag. Het vertrek is bij Villa de Proosdij en na een korte run van circa 1,5 kilometer stappen deelnemers op de trein naar station Houthem-St. Gerlach. Vandaar uit rennen de deelnemers circa 9 kilometer terug naar Villa de Proosdij.

Beleefmarkt:
Romeinse open keuken met medewerking van verschillende lokale gastkoks en ingrediënten van onder andere Heerdeberg, Adriaan de Smaakmaker, De Bisschopsmolen, Bakkerij Aroma en Bakkerij Dreessen. Foodstands met wijnen (Wijngoed Fromberg & wijnspecialist Gusto-Piuma), cocktails met Romeinse ingrediënten en een Via Belgica foodtruck.

Diverse stands en presentaties van:
Heerdeberg (permacultuur), Thermenmuseum, De Vondst, Bureau Verbeek, Kunradersteengroeve, Via Belgica (gids & VR experience), Stichting Linea Recta, Kruiden en plantenkwekerij, IBA Parkstad en
Museum Simpelveld.

Activiteiten voor jong en oud:
Hardlopen van St. Gerlach naar Klimmen (alleen op zaterdagochtend), Gladiatorenschool (Voerendaal), Schatzoeken (Thermenmuseum), Scherven puzzelen (De Vondst), Kunradersteen hakken (Kunradersteengroeve), Labyrint uitzetten en planten (Villa de Proosdij), Reus Lucius, Romeinse kuikentjes, Kruidenwandeling en diverse rondleidingen en lezingen voor volwassenen (door archeologen).Overzicht

Prijs

Entree tot 12 jaar: € 2,50 inclusief 1 consumptie. Volwassenen: € 5,- inclusief 1 consumptie.

Data
Contact
Villa de Proosdij, Klimmenderstraat 2, Klimmen
045-4053210

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website