Festival Vocallis

Festival Vocallis

Diverse locaties
Vaals
Jubilerend stemfestival Vocallis pakt uit met Ciurlionis, Zemlinsky en Diepenbrock!

Stemfestival Vocallis bestaat tien jaar en pakt van 22 oktober tot en met 7november groots uit met vijftig concerten en masterclasses op veertig locaties in Zuid-Limburg met ook enkele optredens in België en Duitsland. Het festivalthema van dit jaar is: liefde!

De stem staat centraal in de breedste zin van het woord: er wordt bovenal gezongen maar er zijn ook verhalen, gedichten en cabaretvoorstellingen. Het muziekprogramma is hoofdzakelijk klassiek van aard, ook singer-songwriters en jazz-musici maken hun opwachting. 

Met optredens van onder meer Het Collectief, bariton Raoul Steffani, de Vlaamse sopraan Katrien Baerts, violiste Lisanne Soeterbroek en het Ysaÿe Trio samen met pianiste Hanna Shybayeva. Het thema dit jaar is Liefde en er worden grote spotlights gezet op de componisten Ciurlionis, Zemlinsky, Diepenbrock en de honderd jaar geleden geboren Limburgse troubadour Harry Bordon.

Het eerste weekend staat in het teken van de vooraanstaande Litouwse componist en kunstschilder Ciurlionis. Pianist Rokas Zubovas, achterkleinzoon van Ciurlionis, brengt samen met zijn vrouw, pianiste Sonata Deveikyté-Zuboviené, een eerbetoon aan zijn overgrootvader in een programma met muziek, foto’s en verhalen. 

Een dag later wordt Letters to Sofija vertoond. In deze biografische speelfilm over het leven van Ciurlionis speelt Zubovas de rol van zijn overgrootvader. De Koninklijke Harmonie van Thorn brengt in Theater Kerkrade het symfonisch gedicht In het woud van Ciurlionis.

Stoomtrein Schin op Geul - Simpelveld
Voor kinderen is er onder meer een muziekworkshop in een stroomtrein. Opstapplaats is het station van Schin op Geul en al rijdend leren de kinderen liedjes, die ze op het eindstation Simpelveld samen met kinderkoor Tsjakka! zullen zingen. 

Vanzelfsprekend doet workshopleider Edith Rutten daar ook verslag van de avontuurlijke treinrit.

Raadpleeg de website voor meer informatie.
+1
Festival Vocallis - Foto 0
Festival Vocallis - Foto 1
Festival Vocallis - Foto 2
Festival Vocallis - Foto 3

Data


  • 22-10-2021 t/m 7-11-2021