Family Day en Veteranen Dag

Brunssum

Family Day en Veteranen Dag

Family Day en Veteranen Dag Lindeplein en VijverparkBrunssum
In het Vijverpark en op het Lindeplein vindt een internationaal feest plaats voor jong en oud, met afwisselende muziekoptredens, volop eten en drinken, sport en spel voor jong en oud, en tentoongesteld militair materieel uit vele NAVO-landen. Toegang, attracties en concerten, het is allemaal gratis.

Tijdens de Veteranendag & Family Day ontmoeten inwoners van Brunssum en Limburg en de families die verbonden zijn aan het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum (JFC headquarters Brunssum) in een feestelijke omgeving. Ook onze veteranen, jong en oud, zijn aanwezig. De aanwezigheid van meer dan duizend militairen, met hun gezinnen, uit alle landen van de NAVO geeft Brunssum een onmiskenbaar, en voor Limburg uniek, internationaal karakter.

Maar je kunt ook kennismaken met onze eigen veteranen. Jong en oud, vrouwen en mannen die vochten in bijvoorbeeld Libanon, Bosnië, Afghanistan en Mali en zo offers brachten voor de vrijheid in alle delen van de wereld. Ze staan er met talrijke kraampjes. Ook verzorgen ze de horeca op deze feestdag.

Tijdens dit bevrijdingsspektakel kun je genieten van:
  • de vloot & roadshow van de Koninklijke Marine. Ga met een speed-rubberboot de vijver op. Ervaar hoe het is om op de brug van een marineschip te staan. Durf die 12 meter hoge klimmuur op te gaan. Dat en nog meer!
  • NAVO duiken. Heb je altijd al eens willen duiken? Onder begeleiding van NAVO-militairen ga je, met een professionele uitrusting, de diepte van de vijver in het Brunssumse Vijverpark in. Ook voor mensen die nog nooit hebben gedoken.
  • Koninklijke Luchtmacht. Hij is er! De F-35 Lightning II, de Joint Strike Fighter (JSF). De luchtmacht komt met een F-35 simulator. Nog bijna nergens te zien, maar nu dus wel in Brunssum!
  • Re-enactors. Hoe leefden de Amerikaanse soldaten die Limburg in 1944 bevrijd hebben? In Brunssum hebben re-enactors een US military camp gedetailleerd nagebouwd. Ga terug in de tijd en beleef de euforie van de bevrijding opnieuw.
  • Test je conditie & je durf. Bijvoorbeeld op de verschillende stormbanen. Of bovenop een 20 meter (!) hoge klimtoren. Naar beneden ga je door ab te seilen. Alleen voor de echte bikkels. O ja, vooraf kun je je gratis laten schminken in echte camouflagekleuren.
  • Brunssum is gaststad voor de NAVO. En dat merk je! Hier krijg je de kans om echt militair materieel van dichtbij te zien. Zoals een M1 Abrams of Bradley tank. Een Awacs Crashtender. Een Amarok terreinwagen van de marechaussee. Een Boxer-pantservoertuig van de Genie. En meer!

Droom je wel eens over een baan bij het leger? Bezoek dan de VeVa, de vooropleiding voor militaire dienst. Ze staan met een eigen stand in Brunssum. Hier krijg je een voorproefje van de vele mogelijkheden die een militaire loopbaan kan bieden. Spannend en leerzaam!

Muziek
De hele dag kun je genieten van live muziek. Nederlandse bands maar ook artiesten uit het buitenland. De Family Day/Veteranendag 's wordt avonds afgesloten met een spetterend optreden van een grote militaire band. Welke, dat wordt binnenkort bekend gemaakt.

Eten & drinken
Uiteraard is er volop eten en drinken. De NATO-landen staan er met speciale drankjes en gerechten uit de eigen cultuur. Italië, Spanje, Canada, Frankrijk, Roemenië, België met een frietkot, Tsjechië en Duitsland met Bratwurst. En nog veel meer exotisch (en gratis!) proeven.

Family Day/Veteranendag, Lindeplein en Vijverpark centrum Brunssum. 14.00-22.00 uur. Toegang: gratis .

Overzicht

Data
2019
september 20
Contact
Lindeplein en Vijverpark, Brunssum

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website