Expositie 'Zuid-Limburg gezien door de ogen van anderen'

Valkenburg Bezoek website

Expositie 'Zuid-Limburg gezien door de ogen van anderen'

Expositie 'Zuid-Limburg gezien door de ogen van anderen' Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31Valkenburg 043-6016394 Naar de website
Deze kunstenaars van elders trokken naar Limburg en observeerden en vereeuwigden de mensen, de dorpen en steden, en vooral het mooie landschap, in hun schetsen en schilderijen. Sommigen verbleven korte tijd, maar anderen vestigden zich voor vele jaren in Limburg. Limburg werd relatief laat ontdekt door kunstenaars. Een enkele romantische schilder verbleef per toeval in de provincie, maar het waren de impressionisten van de Haagse School die Limburg in de negentiende eeuw ontdekten. 

Velen volgden, tot en met de schildersgroep van Kasteel-Oost, die vanaf de oorlogsjaren 1940 tot ongeveer 1950 door het leven en landschap in Zuid-Limburg geïnspireerd werden. Voor deze expositie zijn werken geselecteerd uit de collectie van het Limburgs Museum, die deze verwierf van het echtpaar Schoonbroodt dat in meer dan veertig jaar een grote verzameling van deze kunstenaars heeft aangelegd. De opening wordt op zondag 17 november om 14.00 uur verricht door Bert Mennings, directeur Limburgs Museum.

Overzicht

Prijs

€ 6,- per persoon. Museumkaart, vrienden- en begunstigerskaart geldig.

Data 17-11-2019 t/m 26-1-2020
Contact
Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, Valkenburg
043-6016394

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website