Expositie Pauline Luiten en Jef van de Leijgraaf

Expositie Pauline Luiten en Jef van de Leijgraaf

Valkenburg Bezoek website

Expositie Pauline Luiten en Jef van de Leijgraaf

Expositie Pauline Luiten en Jef van de Leijgraaf Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31Valkenburg 0436016394 Naar de website
Pauline Luiten (1964) heeft aan de Kunstacademie Maasmechelen de opleiding tekenkunst gevolgd. Door haar potloodtekeningen te combineren met foto’s, collages, en het gebruik van stempels, sjablonen, thinner, kleurpotloden, gum en doezelaar, heeft zij gaandeweg een geheel eigen stijl en techniek ontwikkeld.

Pauline is weliswaar een gedreven tekenaar, maar ook een verhalenverteller. Die verhalen zijn tot nu toe dicht bij haar zelf gebleven. Zij heeft nu bewust een aantal van deze verhalen in haar werk vastgelegd, waardoor in deze expositie beeld en taal zichtbaar samenvallen. De beschouwer kan zich wellicht inleven in de vertellingen van Pauline, maar hij/zij kan er mogelijk ook een eigen verhaal in terugvinden.

Jef van de Leijgraaf (1952-2018) studeerde plastische vormgeving aan de Kunstacademie in Maastricht waar hij les kreeg van Appie Drielsma, Richard Schwarzenberg en Sjef Hutschemakers. Als autonoom kunstenaar liet hij zich vooral inspireren door reizen naar Italië. Dat leverde altijd nieuwe- en steeds vrijere beelden op in marmer, steen, metaal en brons, met verscheidenheid als credo.

In opdracht vervaardigde Jef ook portretten en tuinobjecten. Naast zijn werk als zelfstandig kunstenaar was hij docent beeldhouwen en keramiek bij Welt en Art, ChocArt en tevens aan de Volksuniversiteit in Geleen. Jef van de Leijgraaf overleed in 2018 en het tonen van zijn werk in Museum Valkenburg mag gezien worden als een eerbetoon aan zijn unieke beeldtaal en zijn veelzijdig kunstenaarschap.

De vernissage vindt plaats op zondag 31 maart om 15.00 uur. De inleiding van de expositie wordt verzorgd door Arjen van Prooijen.

Overzicht

Data 31-3-2019 t/m 16-6-2019
Contact
Museum Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, Valkenburg
0436016394

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website