Expositie 'Oorlog, bezetting en bevrijding' in het Erfgoedhuis Meerssen

Meerssen Bezoek website

Expositie 'Oorlog, bezetting en bevrijding' in het Erfgoedhuis Meerssen

Expositie 'Oorlog, bezetting en bevrijding' in het Erfgoedhuis Meerssen Erfgoedhuis Meerssen, Markt 38Meerssen Naar de website
De kleinschalige expositie ‘Oorlog, bezetting en bevrijding’ wordt in het Erfgoedhuis op 14 september om 15.00 uur geopend. Van iedere kern van Meerssen (vijf) is op wandpanelen beeld en tekst te zien over de bevrijding. Tevens worden werken van de Syrische beeldend kunstenaar Ahmed Kleige, gevlucht uit de verwoeste stad Aleppo, over het thema ‘Oorlog’ tentoongesteld. Ook is een wasmodel te zien gemaakt door kunstenaar Wil van der Laan. 

Het model laat de twee Limburgse verzetsstrijders zien van de Wijngaardsberg die in Valkenburg vlak voor de bevrijding zijn gefusilleerd. Daarnaast vindt de presentatie plaats van een speciaal voor de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding gemaakte documentaire van de lokale omroep Meer Vandaag. De docu bevat interviews met inwoners van de gemeente Meerssen die de oorlog en de bevrijding zelf hebben meegemaakt. De expositie is tot en met 29 september (gratis) te bezoeken.

Overzicht

Data 14-9-2019 t/m 29-9-2019
Contact
Erfgoedhuis Meerssen, Markt 38, Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website