Expositie Joseph Sassoon Semah - 'Being Touched by an Angel Just Before Birth'

Sittard Bezoek website

Expositie Joseph Sassoon Semah - 'Being Touched by an Angel Just Before Birth'

Expositie Joseph Sassoon Semah - 'Being Touched by an Angel Just Before Birth' Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5Sittard 088-5995600 Naar de website
Dit najaar presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een omvangrijke overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah, één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is. Sassoon Semah is een artist’s artist bij uitstek, die met zijn beeldende werk, als organisator, docent en kritisch klankbord verschillende generaties andere kunstenaars heeft beïnvloed. Zijn poëtische sculpturen, installaties, tekeningen en performances staan in het teken van herinnering en het begrip van tolerantie.

Sassoon Semah onderzoekt de relatie van de Ander tot het subject. Hij vergelijkt hiertoe de denkmodellen van het jodendom - een cultuur van het woord - met die van het christendom, een cultuur van het beeld. Hij stelt zich ten doel een ‘typografie van de tolerantie’ te ontwikkelen: een open, geen harmonie nastrevende structuur die ruimte laat voor de eigenheid van de Ander. De tentoonstelling in Sittard heeft het karakter van een open depot en vormt de eerste museale overzichtstentoonstelling van Semahs werk in Nederland sinds 2003. 

Zijn werken zijn te zien in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen en uiteenlopende locaties in Sittard, waaronder verschillende kerken en de voormalige joodse begraafplaats op Fort Sanderbout. De tentoonstelling wordt geopend op Joseph Sassoon Semah zelf op zondag 20 oktober om 13.00 uur. Waarbij ook een speciale Performance, MaASeH MeRKaVaH (The working of the riding vehicle), (Therefore we should adapt that without the Guest the group as a whole cannot exist) 2017, te zien zal zijn.

Aan het eind van de tentoonstelling wordt een uitvoerige nieuwe publicatie van het werk van Joseph Sassoon Semah gepresenteerd. De tentoonstelling wordt begeleid door een programma met lezingen, performances en één door Semah samengesteld filmprogramma in Filmhuis De Domijnen. Op zondag 27 oktober, 24 november, 22 december en 26 januari 2020 om 15.00 uur geeft curator Roel Arkesteijn rondleidingen door de tentoonstelling. Deze rondleidingen zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Overzicht

Prijs

€ 6,25.

Data 20-10-2019 t/m 16-2-2020
Contact
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5, Sittard
088-5995600

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website