Europees Schutters Treffen in Deinze (B)

Europees Schutters Treffen in Deinze (B)

Centrum
Deinze (België)
EST Deinze is opgericht in oktober 2016 door enkele leden van het bestuur van de Koninklijke en Graaflijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan ‘De Eendracht van Ooidonk’. 

Het doel van deze nieuwe opgerichte vzw is de organisatie op zich te nemen van het Europees Schutterstreffen dat van 19 tot 21 augustus 2022 in Deinze (B) zal plaats vinden. 

De organisatie van het Europees Schutterstreffen werd hen toegewezen door de Europese Gemeenschap van historische Schuttersgilden (EGS). De vzw werd opgericht voor en door mensen met een uitgebreide interesse voor het schutterswezen. 

Programma
Het programma van het EST DEINZE 2022 bestaat uit bekende en nieuwe onderdelen. Op vrijdag vindt de plechtige Eucharistieviering en officiële opening plaats, op zaterdag de schietwedstrijden voor de Europese Koning en Prins met aansluitend de Kroningsmis, en op zondag de grote optocht. 

Deze onderdelen worden afgewisseld met verschillende feestavonden, wedstrijden en demonstraties in verschillende disciplines. Daarbij gaat het naast het wedstrijdelement bovenal om de verbroedering tussen de deelnemende schutters en het versterken van de onderlinge banden en vriendschappen, bij jong en oud. Kennismaken met de diversiteit aan culturen staat voorop.

Vrijdag 19 augustus 2022
Eucharistieviering (Onze-Lieve-Vrouwe Kerk).
Officiële opening EST DEINZE 2022.

Zaterdag 20 augustus 2022
Konings- en Prinsenschieten.
Schietwedstrijden: verschillende schietdisciplines en oefenparcours.
Kroningsmis.
Koningsbal.

Zondag 21 augustus 2022
Grote optocht.
Prijsuitreiking.

Data


  • 19-8-2022 t/m 21-8-2022