Eroica Limburg

Eroica Limburg

Valkenburg Bezoek website

Eroica Limburg

Eroica Limburg Dersaborg park (Centrum)Valkenburg Naar de website
De Tocht
De organisatie van Eroica Limburg heeft voor de vierde editie weer een paar stappen gezet om het parcours nog mooier en verrassender te maken. De regio Limburg met z’n heuvels, plateaus, de meanderende Maas, de vele kastelen, grotten en historische plaatsen leent zich als geen ander voor hét retro wielerevent van de wereld; Eroica. Het is dan ook geen verrassing dat al deze elementen een rol spelen in de routes van dit jaar. Alle deelnemers rijden op een fiets die voor 1987 is geproduceerd...

Op zaterdag 29 juni wordt al weer de 4e editie van Eroica Limburg verreden. Vanuit wereldwielerstad Valkenburg worden vanaf het Dersaborg park (centrum Valkenburg/ bij Gemeentehuis) drie schitterende en unieke routes verreden die ook België aandoen. Niet alleen de verharde bekende wegen maar ook onverharde paden door de mooiste regio van de Benelux zijn onderdeel van de route. Alles uiteraard in de bijzondere historische Eroica stijl en sfeer.

Alle deelnemers rijden op een fiets die voor 1987 is geproduceerd. Daarnaast vraagt de organisatie iedereen om het outfit aan te passen aan de retro fiets. En de veelal kleurrijke shirts uit de vroege jaren van het wielrennen te zoeken en te dragen. Limburg zal in het eerste weekeinde van juli wederom worden omgetoverd tot de meest kleurrijke retro area van de Benelux.

Op de start- en finishlocatie in het centrum van Valkenburg wordt het retro sfeertje tot in de puntjes verzorgd. Op het festivalterrein vind je foodtrucks, streekproducten, de muziekkiosk, een beurs met oude wielermaterialen en optredens van oude en nieuwe artiesten maken het feest compleet. Op de nostalgische stopplaatsen worden de deelnemers verrast.

Lokale drankjes en streekgerechten leiden bij de deelnemers tot verrassingen en zullen een glimlach op hun gezicht toveren. Daarnaast geeft de organisatie nu al aan: er is geen tijdregistratie. Geniet van de omgeving, maak foto’s en ga samen mee terug in de tijd!

Starttijden:
160 kilometer: 7.00-8.30 uur.
100 kilometer 8.00-9.30 uur.
60 kilometer: 9.00-10:30 uur.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 60 kilometer, 100 kilometer en 160 kilometer. die door Limburg, Duitsland en België voeren. Toch zijn de routes anders dan de reguliere toertochten.  De routes voeren niet alleen over verharde maar ook over onverharde wegen. Net zoals dat in de vroege jaren van de vorige eeuw het geval was. Er worden ook enkele bijzondere locaties in de routes  aangedaan. Locaties waar fietsers normaal gesproken niet kunnen komen of waar eigenaren geen toestemming voor verlenen.

Het Festival
Eroica Limburg is een familie belevingsevenement dat drie dagen duurt. Het evenement zal plaatsvinden in het Dersaborg park. Belangrijk om te weten is dat het niet alleen wielrennen is wat de klok slaat. Ook cultuur, muziek, eten en drinken komen op het finishterrein. Muziek, optredens van bandjes en fanfares; heerlijke streekgerechten en de gerechten uit eigen keuken, alles komt voorbij. Het spreekt voor zich dat er ook diverse stands met retro kleding op de start- en finishlocaties te zien zijn.

Daarnaast zijn er vele oude wielerhelden aanwezig die de heroïsche anekdotes nog eens zullen ophalen en vertellen aan de deelnemers en geïnteresseerden. Uiteraard nemen zij hun WK-, tour- of olympischefiets en eretrui mee. Voor elke wielerliefhebber iets om van te smullen. Het eten en drinken tijdens Eroica Limburg is volledig aangepast. Vanuit de nostalgische foodtrucks zullen streekproducten en lokale specialiteiten worden geserveerd.

Ook aan de kids wordt gedacht met een geweldige nostaligische kermis. Uiteraard met een verwijzing naar het verleden. Kortom: in het eerste weekeinde van juli moet je in wereldwielerstad Valkenburg zijn! Op alle dagen treden diverse artiesten in Valkenburg op. Geniet van de sfeer & muziek en verwelkom de helden die in de middaguren hun Eroica Limburg hebben verreden. Alle activiteiten op de start en finishlocatie zijn natuurlijk gratis te bezoeken.

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data
2019
juni 29
Contact
Dersaborg park (Centrum), Valkenburg

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website