Een bezoek aan heiligdom St. Gerlach

Een bezoek aan heiligdom St. Gerlach

Heiligdom St. Gerlach, Norbertinessenhof 1
Houthem St. Gerlach
Je bezoekt de kerk met de fresco's, de schatkamer met voorwerpen uit het leven van Gerlach en een gezichtsreconstructie van Gerlach en de stiltekapel met een fraai mozaiek kunstwerk. 

Het geheel wordt ingeleid door een film die je een inkijk geeft over de geschiedenis van het stift St Gerlach, een damesklooster voor adellijke dames tot aan de restauratie van het totale complex.

De zaalkerk gebouwd in 1720 is in opdracht van de zusters van het stift in 1734 beschilderd met fresco's. Deze fresco's laten je het leven van Gerlachus zien. De fresco's zijn geschilderd door een Oostenrijkse schilder Joseph Schopf. 

Verder kun je vanuit het heiligdom al wandelend De heilige huisjes en kruisjesroute (8,5 kilometer) en de Gerlach route (3 kilometer) afleggen.

Kinderen zijn van harte welkom. Voor kinderen is er een boekje gratis verkrijgbaar waarin op een uitdagende wijze, door middel van opdrachten, het leven van Gerlach is beschreven. Als tegenprestatie voor het invullen van deze opdracht ontvangen ze een presentje. 
Een bezoek aan heiligdom St. Gerlach - Foto 0
Een bezoek aan heiligdom St. Gerlach - Foto 1

Data


  • 20-1-2021 t/m 19-1-2022

Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg