DMFF: Trappenchallenge!

Landgraaf Bezoek website

DMFF: Trappenchallenge!

DMFF: Trappenchallenge! WilheminabergLandgraaf Naar de website
Onmogelijk!
Is het echt onmogelijk om de langste trap van Nederland op te fietsen? Wie durft deze uitdaging aan? Nog steeds is het niemand gelukt om de trappen naar de Wilheminaberg in Landgraaf (bij Snowworld) non-stop op te fietsen. Dus de challenge staat nog altijd! De eerste die non-stop de trap op fietst en daar een filmpje van laat zien, wordt op het hoogste podium van Nederland tijdens de DMFF 2019 Awardshow, op vrijdag 1 november 2019 in het Royal Theater in Heerlen gehuldigd.

Inmiddels zijn de eerste dappere pogingen gedaan. Maichel Lemmens en Hans Becking hebben er al 10 trappen op zitten, respect! Fairride policy: E-bike, filmmontage of andere trucjes zijn leuk maar tellen niet.

De trap
Op de Wilhelminaberg werd in 2017 de langste trap van Nederland aangelegd. De 248 meter lange en 508 treden tellende trap bestaat uit 22 delen met daartussenin telkens een plateautje. Bovenaan bevindt zich een uitzichtplatform. Om het optische effect te versterken zijn de delen onderaan breed en bestaan uit 20 traptreden. Naar boven toe worden ze steeds smaller en tellen 24 treden. Het begin van de trap ligt 130 meter boven zeeniveau, de trap eindigt op een hoogte van 225 meter boven NAP, een hoogteverschil van 80 meter.

Overzicht

Data 20-9-2019 t/m 29-10-2019
Contact
Wilheminaberg, Landgraaf

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website