Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

De Salon

De Salon

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5
Sittard
De Salon Sittard-Geleen vindt plaats van 3 oktober t/m 23 januari 2022. Een tweejaarlijkse kunstmanifestatie waarbij werken van kunstenaars met Sittardse of Limburgse roots centraal staan. Het thema van deze editie is Landschap 2.1.

44 kunstenaars laten hun unieke en individuele kijk op landschappen zien. De tentoonstelling wordt ingericht in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen door curatoren Marjo Boesten en Arjen van Prooijen, ondersteund door het bestuur van De Salon en medewerkers van het museum. 

De Salon Sittard-Geleen biedt een podium aan beeldend kunstenaars om zich te presenteren aan een breed publiek. De tentoonstelling vindt voor de 14e keer plaats! 

De organisatie biedt ook een boeiend randprogramma aan en voor kinderen en scholen een ‘educatief aanbod’, zie de website voor meer informatie. Deelnemende kunstenaars Salon 2021-2022:

Marcel Willems.
Anne-marie van Sprang.
Marianne van der Bolt.
Brigitta Santegoeds.
Brecht Koelman.
Lisanne Hoogerwerf.
Corry Zwart.
David Roosenberg.
Titia Eggen.
Emile Hermans.
Eva Krause.
Fienke Teeken.
Francy Finken.
Gladys Zeevaarders en Sophie Johns.
Gommaar Gilliams.
Guusje van Noorden.
Hans Silvius.
Harry van der Aart.
Natascha Waeyen.
Arno Sijben.
Casper Verborg.
Riet Brouwer.
Mattanja Coehoorn.
Stefan Peters.
Josha Potgiesser.
Karin Bos.
Kristel ter Beek.
Laura van Eik.
Margriet Thissen.
Marcel van der Vlugt.
Urban Stark.
Mak Camps.
Marielle Soons.
Morena Bamberger.
Nico Yerna.
Nieke Lemmens.
Ri-Jeanne Cuppens.
Sara Bachour.
Stella Burggraaf.
Tanya Janssen.
Ted van Meijel.
Ubaldo Sichi.
Ebba Vispad.
Yvette de Vries.

Meer informatie over de kunstenaars vind je op de website onder het kopje 'kunstenaars'.

De Salon wordt georganiseerd door de Stichting De Salon Sittard-Geleen in samenwerking met het Museum voor Hedendaagse Kunst De Domijnen. De Salon 2021-2022 wordt gehouden van 3 oktober t/m 23 januari 2022. 

Het Thema van deze Salon is: LANDSCHAP 2.1. De curatoren Marjo Boesten en Arjen van Prooijen willen aangeven dat het hierbij gaat om een ruime opvatting van het thema.

Data


  • 3-10-2021 t/m 23-1-2022