Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Dag van de Pelgrim

Klooster Wittem, Wittemer Allee 32
Wittem
20 maart 1995
Op 20 maart 1995 werd de stichtingsakte van de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) getekend. De oprichters wilden het pelgrimeren te voet nieuw leven inblazen. Niet zozeer lange voetreizen naar verre oorden, maar eendaagse pelgrimstochten naar ‘heilige plekjes’; plekjes waar mensen graag komen voor rust en bezinning. Of om er een kaarsje op te steken.

De SPV heeft in die 25 jaar tien boekjes met pelgrimstochten voor de individuele wandelaar uitgegeven, maar organiseert ook elk jaar een tiental wandeltochten naar pelgrimsplaatsen in en rond Nederlands-Limburg. Naast een ontspannend karakter hebben deze groepswandelingen ook een bezinnend element: het is ’wandelen met een plus’.

Klooster Wittem en SPV
In al die jaren was en is Klooster Wittem de thuisbasis van de SPV. Niet alleen in letterlijke zin, omdat het klooster vergader- en documentatie-ruimte biedt. Een of enkele stafleden gaven ook steeds als bestuurslid inhoudelijke ondersteuning. Klooster Wittem is zelf al een eeuw lang een drukbezocht pelgrimsoord en biedt graag steun aan mensen en bewegingen die met pelgrimeren bezig zijn. Klooster Wittem biedt daarom aan de jubilerende partner deze ‘Dag van de Pelgrim’ aan.

Data


  • 20-3-2021