Crossing Borders

Noorbeek Bezoek website

Crossing Borders

Crossing Borders Diverse locatiesNoorbeek Naar de website
Vrijdag 6 september: startsein festiviteiten
‘s Ochtends wordt de kampplaats opengesteld voor alle deelnemende re-enactment groepen. ’s Avonds is de officiële start van de festiviteiten in Noorbeek met onder andere de boekpresentatie 'De engelbewaarders hebben het hier druk gehad'.

Openstelling kampplaats vanaf 11.00 uur. Officiële opening en boekpresentatie: 19.00-21.00 uur. Vanaf 21.00 uur vinyl avond. Entree: gratis. Locatie: Bovenstraat 36, Noorbeek.

Zaterdag 7 september: defilé van oude voertuigen.
Amerikaanse veteranen en hun begeleiders worden binnen gehaald in Noorbeek en nemen het defilé af van het militair konvooi met tientallen authentieke voertuigen uit de Tweede Wereld Oorlog. Het konvooi wordt vergezeld door een fly-by van twee historische vliegtuigen. ’s Avonds vindt er het zogenaamde Liberty bal in de feesttent op de kampplaats plaats.

Binnenkomst veteranen: rond 15.30 uur in de kern van Noorbeek. Entree: gratis. Konvooi en Fly-By: 16.00 uur. Liberty Bal: 20.00 uur met medewerking van dj Koen en Sjeng,Sjir en de Sjele. Entree: gratis.

Zondag 8 september: wandeltocht.
Een educatieve wandeltocht van 5 kilometer rond Noorbeek en landgoed Altembrouck voert het publiek langs diverse historische locaties waar uitbeeldingen te zien zijn in het kader van de bevrijding van Zuid-Limburg vanaf 12 september 1944. Als wandelaar passeer je onderweg onder meer een veldhospitaal,  Shermantanks en een Duitse verkenningseenheid.

Inschrijven wandeling vanaf 11.00-15.00 uur. Locatie: Bovenstraat 36 te Noorbeek. Inschrijving € 5,- per persoon en kinderen tot 12 jaar gratis. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Donderdag 12 september: ceremoniële kranslegging.
Om 19.30 uur vind een ceremoniële kranslegging plaats bij het Bevrijdingsmonument bij de Pley.

Overzicht

Data 6-9-2019 t/m 8-9-2019
Contact
Diverse locaties, Noorbeek

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website