Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Cobble

Cobble

Diverse locaties
Maastricht
Passend in het tijdperk van digitalisering heeft Cultura Mosae een app laten ontwikkelen waarmee je een augmented reality (AR) kunstroute kunt volgen door de verschillende kwartieren van de stad. Met behulp van deze app wordt Maastricht via je mobiel getransformeerd tot een innovatieve en digitale kunststad.

Lokale kunst 
De kunstwerken die te vinden zijn via de app zijn door een aantal (lokale) kunstenaars ontwikkeld, waaronder kunst- en multimediastudenten van het Maastricht Institute of Arts (voormalig MAMDT). 

Ontwikkelen & ontdekken 
De kunstenaars hebben zich door verschillende historische locaties in de stad laten inspireren en er met passend werk op gereageerd. Met de app word je meegenomen en verleid om nieuwe, hedendaagse kunst op je mobiel te bekijken, een andere kijk op digitale kunst te ontwikkelen en tegelijkertijd meer plekken in de stad te ontdekken. 

Download de app via Google Play Store (Android of de app store ((iOS). Raadpleeg de website voor meer informatie.
Cobble - Foto 0
Cobble - Foto 1
Cobble - Foto 2

Data


  • 1-2-2021 t/m 31-12-2021