Charlemagne Drink- en Preuve Festijn (Proeffestijn)

Meerssen Bezoek website

Charlemagne Drink- en Preuve Festijn (Proeffestijn)

Charlemagne Drink- en Preuve Festijn (Proeffestijn) MarktMeerssen 06-51249705 Naar de website
Één van de mooiste smaakbelevingen in Meerssen en omstreken!
Lekker ontspannen met een hapje en een drankje, genieten van live muziek en een gezellig samenzijn, dát is het Charlemagne Drink- en Preuve Festijn(Proeffestijn). Beleef de cultuur, het gemoedelijke van Zuid-Limburg, met lekkernijen van regionale ondernemers en een afwisselend recreatief programma voor jong en oud. 

Het Charlemagne Preuve Festijn is niet alleen in Meerssen al jarenlang een begrip, maar trekt ook daarbuiten liefhebbers van het Bourgondische leven. De eet- en drinkproeverij is voor iedereen vrij toegankelijk en bestaat uit op elkaar afgestemde hapjes en drankjes, waarmee bezoekers tevens hun eigen maaltijd kunnen samenstellen.

Van oorsprong bourgondisch
Dat het Charlemagne drink- en preuve Festijn plaatsvindt op de markt van Meerssen is niet zomaar een toevalligheid. Zo’n 1200 jaar geleden was op deze plek de binnenplaats van het jachtslot van Karel de Grote gelegen. Daar werd ongetwijfeld uitgebreid geproefd, gegeten en gedronken, genoten van muziek. Getuige van die geschiedenis is de basiliek van Meerssen,  die bekend staat als een pronkstuk van de Maasgothiek en in de tijd van Karel de Grote haar eerste aanleg genoot. 

Tijdens het Charlemagne Preuve Festijn vind je op diezelfde markt verschillende tentjes en foodtrucks met heerlijke en betaalbare proeverijen. Je lekkere hapjes betaal je met Charelkes. De grote bartent is dé ontmoetingsplek van dit verstaanbare en overzichtelijke sfeervolle eet- en drinkevenement. Daarnaast is er op het plein een podium waar tijdens het preuvefestijn live optredens van diverse artiesten plaatsvinden.

Om proeven, genieten en beleven
Het Charlemagne Preuve Festijn is niet alleen een gelegenheid om eten en drinken te proeven en te luisteren naar live muziek, het ontmoeten zelf is wat verbindt. Genieten doe je samen! Kom je eten, drinken en feesten met bekenden, of doe je nieuwe contacten op tijdens de proeverijen? Charlemagne Preuve Festijn brengt een gemoedelijke, ongedwongen sfeer en zal je verrassen. 

Je vindt het proeffestijn gedurende het weekend van 16, 17 en 18 augustus op de markt in Meerssen. De toegang is gratis. Vrijdag wordt er om 19.00 uur gestart, zaterdag om 16.00 uur en zondag om 14.00 uur. Vrijdag en zaterdag stopt dit evenement om 01.00 uur en zondag om 22.00 uur.

Overzicht

Data
Contact
Markt, Meerssen
06-51249705

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website